Prajitura cu fructe de padure si crema de iaurt

de mikidaniro in Prajituri, 12 Apr 2012 | 45807 vizualizari

 

O prajitura pe care o recomand pentru mesele festive,deoarece este o prajitura lejera.Deasemenea o recomand pentru zilele toride de vara sau pentru cand vreti ceva dulce si bun.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri de faina
  • 4 linguri ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • un praf de sare
  • Crema:
  • 350ml frisca lichida indulcita
  • 300ml iaurt
  • 1 plic gelatina
  • 1 plic zahar vanilat
  • 5 linguri cu varf de zahar(sau cat va place de dulce)
  • Mai avem nevoie de:
  • 500g fructe de padure
  • 2 linguri de zahar pudra
  • 100ml lichior de cirese sau visine
  • 2 plicuri tort gelee
  • 4 linguri de zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu fructe de padure si crema de iaurt:

Blat:



Separam albusurile de galbenusuri.Albusurile le mixam cu 2 linguri de zahar pana se intaresc,iar galbenusurile le mixam impreuna cu 2 linguri de zahar,zaharul vanilat,uleiul,sarea si praful de copt pana obtinem o compozitie alb galbuie,pe care o turnam peste albusuri. Cu o lingura incorporam treptat faina,amestecand usor de jos in sus.Compozitia obtinuta o punem in forma de tort,in care am pus in prealabil hartie de copt si am uns-o cu ulei. Punem forma in cuptorul preincalzit la 180 de grade pt 30-35 de min.,in functie de cuptor.Cand este gata il scoatem din forma si il punem pe un gratar sa se raceasca.



Intr-un vas punem fructele (congelate am avut eu),zaharul pudra,lichiorul si punem in cuptorul cu microunde 1 min sau pana se topeste zaharul,dar fara sa se inmoaie prea tare fructele,apoi le lasam sa se scurga.



Crema:



Gelatina o punem intr-o cana impreuna cu 50-75ml apa si o lasam 10 min sa se hidrateze,apoi o punem in cuptorul cu microunde 15 sec sau o topim pe baie de aburi.ATENTIE gelatina nu trebui sa fiarba.

Intr-un vas mixam frisca cu atentie sa nu se taie,iar in alt vas mixam iaurtul cu zaharul si gelatina topita.Amestecul de iaurt il incorporam treptat in vasul cu frisca,mixand la viteza mica.Cand este gata o lasam la rece pana se raceste blatul.Daca acesta este facut din timp o putem folosi imediat.



Masuram siropul lasat de fructe si completam cu lichior,apa,suc etc pana obtinem 500ml lichid.Intr-un vas punem tort gelee impreuna cu zaharul,apoi turnam cate putin din cei 500ml lichid pana ii terminam.Punem totul intr-un vas si fierbem cca 1 min.



Ansamblare:



Taiem partea de sus a blatului ca sa il nivelem,apoi taiem blatul in doua.Pe un platou punem prima parte de blat,apoi punem trei sferturi din crema,partea a doua de blat si restul de crema. Deasupra aranjam fructele,iar peste fructe turnam din mijloc tort gelee.Tinem prajitura la rece minim 1 ora sau pana se incheaga tort gelee.(gelatina)

 

TIPS-URI

1

tort gelee merge pus cald(nu fierbinte)

2

puteti inlocui fructele de padure cu capsuni,visine sau ce fructe va place

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu fructe de padure si crema de iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Hand Mixer Bleu

- 43 %
69.99 lei
39.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

COMENTARII (34)

feliciacristea46 1

28.01.2013, 16:13

super bun !

Poliana 1

29.01.2013, 08:53

cat de bine arata!!!

Heracleea 1

13.06.2013, 15:32

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!