Prajitura cu gem asortat si bezea

de Constelatialeu in Prajituri, 22 Iun 2014 | 52080 vizualizari

 

Ce sa introduc ca n-am ce,asa ca scriu doar reteta

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 galbusuri
  • 3 albusuri
  • 240 g zahar
  • 240 g faina
  • 1 praf de copt cu sofran
  • 1 pachet margarina rama maestro
  • Umplutura
  • 150 g lapte condensat
  • 200 g gem asortat ( coacaze rosii,mure si visine)
  • Bezea
  • 3 albusuri
  • 150 g zahar
  • 1 lingurita otet din vin
  • 1 lingurita amidon
  • 100 g nuca macinata
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu gem asortat si bezea:

Blat:


Margarina la temperatura camerei se freaca cu zaharul pana se topeste, apoi se adauga galbenusurile. Se adauga faina cernuta amestecata cu praful de copt iar la final cele 3 albusuri batute spuma. Se omogenizeaza bine cu miscari lente de jos in sus. Se tapetataza o tava (25-35) cu hartie de copt, se pune compozitia in tava si se da la cuptor pentru 10 minute


Umplutura:


Gemul se amesteca cu laptele condensat.


Bezeaua:


O pregatim inainte de a face compozitia de blat. Batem 3 albusuri cu un praf de sare spuma tare, apoi adaugam zaharul si batem pana se topeste zaharul, adaugam otetul si amidonul si mai mixam cca 10 min. La final adaugam nuca macinata.


Dupa ce am lasat tava la cuptor cca 10 minute, o scoatem, intindem umplutura si apoi bezeaua si dam tava la cuptor cu foc mic,cca 40 minute. Scoatem tava din cuptor si cu un cutit cu lama subtire portionam prajitura doar la suprafara, usor sa nu se sfarame bezeaua, lasam sa se raceasca si apoi continuam portionarea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gem asortat si bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei

Slow Cooker 3.5L Red

- 23 %
219.99 lei
169.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

Pushaa 1

18.08.2014, 19:33

oooooo ce bunatate!!

ralu_ca 1

19.08.2014, 11:26

arata foarte bine !!

Rahela Velicu 1

27.10.2018, 12:37

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9081 puncte

Rocsi

5723 puncte

mirela0911

3857 puncte

katty

3367 puncte

mihaelar63

3252 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert gogosi de post
  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

  • 25

    MI

  • 26

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Snikers cu ciocolata alba