Prajitura cu gem asortat si bezea

de Constelatialeu in Prajituri, 22 Iun 2014 | 40455 vizualizari

 

Ce sa introduc ca n-am ce,asa ca scriu doar reteta

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 galbusuri
  • 3 albusuri
  • 240 g zahar
  • 240 g faina
  • 1 praf de copt cu sofran
  • 1 pachet margarina rama maestro
  • Umplutura
  • 150 g lapte condensat
  • 200 g gem asortat ( coacaze rosii,mure si visine)
  • Bezea
  • 3 albusuri
  • 150 g zahar
  • 1 lingurita otet din vin
  • 1 lingurita amidon
  • 100 g nuca macinata
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu gem asortat si bezea:

Blat:


Margarina la temperatura camerei se freaca cu zaharul pana se topeste, apoi se adauga galbenusurile. Se adauga faina cernuta amestecata cu praful de copt iar la final cele 3 albusuri batute spuma. Se omogenizeaza bine cu miscari lente de jos in sus. Se tapetataza o tava (25-35) cu hartie de copt, se pune compozitia in tava si se da la cuptor pentru 10 minute


Umplutura:


Gemul se amesteca cu laptele condensat.


Bezeaua:


O pregatim inainte de a face compozitia de blat. Batem 3 albusuri cu un praf de sare spuma tare, apoi adaugam zaharul si batem pana se topeste zaharul, adaugam otetul si amidonul si mai mixam cca 10 min. La final adaugam nuca macinata.


Dupa ce am lasat tava la cuptor cca 10 minute, o scoatem, intindem umplutura si apoi bezeaua si dam tava la cuptor cu foc mic,cca 40 minute. Scoatem tava din cuptor si cu un cutit cu lama subtire portionam prajitura doar la suprafara, usor sa nu se sfarame bezeaua, lasam sa se raceasca si apoi continuam portionarea.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gem asortat si bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Lia_ 1

24.06.2014, 21:36

super! e buna cred ca este varianta modernizata a combinatiei clasice ai imbunatatit-o tu cu lapte condensat?

Pushaa 1

18.08.2014, 19:33

oooooo ce bunatate!!

ralu_ca 1

19.08.2014, 11:26

arata foarte bine !!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu blat de nuca, foi de napolitana si caramel