Prajitura cu gem de prune si miez de nuca-Multicooker

de AdyNA_RadU in Prajituri, 6 Sep 2014 | 3787 vizualizari

 

Pentru ca tot am facut gem de prune toamna acesta , m-am hotarat sa prepar si o prajitura cu gem de prune si nuca.Un deliciu de toamna

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 200 gr zahar
  • 200 gr faina
  • 4 linguri ulei
  • 1 plic zahar vanilinat
  • 100 gr miez de nuca taiat
  • 400 grame gem de prune
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu gem de prune si miez de nuca-Multicooker:

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare, se adauga zaharul cate putin si zaharul vanilinat si se bat pana se intaresc ca o bezea. Adaugam si uleiul. Separat se bat galbenusurile cu un praf de sare. Peste albusuri se incorporeaza amestecul de galbenusuri si se amesteca cu o lingura pentru a se omogeniza. Se adauga faina treptat si se amesteca. Se unge vasul mare al Multicooker cu ulei. Se  pune compozitia si se selecteaza BAKE, 40 minute, 150 grade.  

Intre timp am adaugat intr-un bol gemul de prune cu miezul de nuca. Cu 10 minute inainte de terminarea programului am deschis capacul si am pus  compozitia cu nuca si gem. Cand programul s-a terminat am lasat prajitura acolo sa se raceasca .

TIPS-URI

1

Daca gemul amestecat cu mierzul de nuca este prea subtire/moale se pot pune si 2-3 biscuiti simpli pentru a intari compozitia.

2

Se poate pune mai mult gem de prune pentru a iesi mai inalta prajitura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gem de prune si miez de nuca-Multicooker" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

babi5 1

07.09.2014, 08:34

:-vd

Rocsi 1

07.09.2014, 13:29

Ce prajitura buna!

AdyNA_RadU 1

07.09.2014, 16:46

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

mihaelar63

6888 puncte

oanapl

5496 puncte

Rocsi

4747 puncte

katty

4390 puncte

mirela0911

3702 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Brath