Prajitura cu gem de prune si miez de nuca-Multicooker

de AdyNA_RadU in Prajituri, 6 Sep 2014 | 1842 vizualizari

 

Pentru ca tot am facut gem de prune toamna acesta , m-am hotarat sa prepar si o prajitura cu gem de prune si nuca.Un deliciu de toamna

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 200 gr zahar
  • 200 gr faina
  • 4 linguri ulei
  • 1 plic zahar vanilinat
  • 100 gr miez de nuca taiat
  • 400 grame gem de prune
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu gem de prune si miez de nuca-Multicooker:

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare, se adauga zaharul cate putin si zaharul vanilinat si se bat pana se intaresc ca o bezea. Adaugam si uleiul. Separat se bat galbenusurile cu un praf de sare. Peste albusuri se incorporeaza amestecul de galbenusuri si se amesteca cu o lingura pentru a se omogeniza. Se adauga faina treptat si se amesteca. Se unge vasul mare al Multicooker cu ulei. Se pune compozitia si se selecteaza BAKE, 40 minute, 150 grade.


Intre timp am adaugat intr-un bol gemul de prune cu miezul de nuca. Cu 10 minute inainte de terminarea programului am deschis capacul si am pus compozitia cu nuca si gem. Cand programul s-a terminat am lasat prajitura acolo sa se raceasca .

 

TIPS-URI

1

Daca gemul amestecat cu mierzul de nuca este prea subtire/moale se pot pune si 2-3 biscuiti simpli pentru a intari compozitia.

2

Se poate pune mai mult gem de prune pentru a iesi mai inalta prajitura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gem de prune si miez de nuca-Multicooker" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

babi5 1

07.09.2014, 08:34

:-vd

Rocsi 1

07.09.2014, 13:29

Ce prajitura buna!

AdyNA_RadU 1

07.09.2014, 16:46

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura frantuzeasca by Merisor