Prajitura rasturnata cu prune

de babi5 in Prajituri, 24 Aug 2013 | 1222 vizualizari

 

Am facut acesta prajitura inspirinduma din reteta lui Merisor insa eu am folosit o tava de 45/35 cm si cantitatea trebueste suplimentata cu inca o jumatate din materia prima folosita la reteta lui Merisor .. A iesit super buna ..Multumesc Merisor

 

INGREDIENTE

  • 11 oua
  • 600 gr zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 zahar vaniliat
  • 1 esenta lamie dr,ottker
  • 1,5 kg prune desimburite
  • 250 gr unt
  • 3 linguri ulei
  • 1 praf de copt
  • 150 gr nuca taiata
  • 18 linguri faina
Portii: 48
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura rasturnata cu prune:

Prima data desimburim prunele,taiem nuca .


Apoi intr-o cratita caramelizam 300 gr zahar si am tapetata o tava de 45/35 cm peste tot fundul tavii ,apoi am taiat fisiute de unt din 50 gr apoi am pus simburii de nuca dupa care am asezat prunele cu partea desimburita in jos.


Dupa care am separat ouale, albusul de galbenus.Apoi am batut bine albusurile adaugind treptat 18 linguri de zahar (300 gr )si zaharul vaniliat; dupa ce am batut bine am adaugat treptat galbenusurile ,200 gr unt topit cu 3 linguri de ulei ,apoi am incorporat cu o paleta de lemn faina amestecata cu praful de copt si astfel compozitia obtinuta am pus-o peste prune in tava.


Am nivelat si am dat la cuptorul in prealabil incins la 180 grade.


Cind prajitura s-a rumenit bine o scoatem din cuptor si o intoarcem imediat pe o alta tava ,pentru ca altfel caramelul se intareste si nu o mai putem intoarce.


Este o prajitura de sezon si este foarte buna.

 

TIPS-URI

1

Eu am folosit exact cantitatea din reteta lui Merisor si tava mea este prea mare,compozitia nefiind suficiienta

2

Am scris cantitatea suplimentata in reteta

3

Este o prajitura buna si cred ca se poate orna fiecare bucata cu un picut de frisca pentru decor si aspect ..

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura rasturnata cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

babi5 1

24.08.2013, 18:36

multumesc simona72

alilianaa 1

24.08.2013, 22:32

minunata

babi5 1

25.08.2013, 10:14

ciocolata_cu_lapte

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura rasturnata cu prune