Prajitura rasturnata cu prune

de babi5 in Prajituri, 24 Aug 2013 | 3337 vizualizari

 

Am facut acesta prajitura inspirinduma din reteta lui Merisor insa eu am folosit o tava de 45/35 cm si cantitatea trebueste suplimentata cu inca o jumatate din materia prima folosita la reteta lui Merisor .. A iesit super buna ..Multumesc Merisor

 

INGREDIENTE

  • 11 oua
  • 600 gr zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 zahar vaniliat
  • 1 esenta lamie dr,ottker
  • 1,5 kg prune desimburite
  • 250 gr unt
  • 3 linguri ulei
  • 1 praf de copt
  • 150 gr nuca taiata
  • 18 linguri faina
Portii: 48
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura rasturnata cu prune:

Prima data desimburim prunele,taiem nuca .

Apoi intr-o cratita caramelizam 300 gr zahar si am tapetata o tava de 45/35 cm peste tot fundul tavii ,apoi am taiat fisiute de unt din 50 gr apoi am pus simburii de nuca dupa care am asezat prunele cu partea desimburita in jos.

Dupa care am separat ouale, albusul de galbenus.Apoi am batut bine albusurile adaugind treptat 18 linguri de zahar (300 gr )si zaharul vaniliat; dupa ce am batut bine am adaugat treptat galbenusurile ,200 gr unt topit cu 3 linguri de ulei ,apoi am incorporat cu o paleta de lemn faina amestecata cu praful de copt si astfel compozitia obtinuta am pus-o peste prune in tava.

Am nivelat si am dat la cuptorul in prealabil incins la 180 grade.

Cind prajitura s-a rumenit bine o scoatem din cuptor si o intoarcem imediat pe o alta tava ,pentru ca altfel caramelul se intareste si nu o mai putem intoarce.

Este o prajitura de sezon si este foarte buna.

TIPS-URI

1

Eu am folosit exact cantitatea din reteta lui Merisor si tava mea este prea mare,compozitia nefiind suficiienta

2

Am scris cantitatea suplimentata in reteta

3

Este o prajitura buna si cred ca se poate orna fiecare bucata cu un picut de frisca pentru decor si aspect ..

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura rasturnata cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

babi5 1

24.08.2013, 18:36

multumesc simona72

alilianaa 1

24.08.2013, 22:32

minunata

babi5 1

25.08.2013, 10:14

ciocolata_cu_lapte

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura rasturnata cu prune