Prajitura cu gem si bezea

de ionela2682 in Prajituri, 20 Ian 2012 | 12759 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 4 galbenusuri
  • 1/2 cana zahar
  • 1/2 cana ulei
  • 1 cana lapte
  • 1plic praf de copt
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • faina cat cuprinde
  • Pentru bezea
  • 4 albusuri
  • 4 linguri de zahar
  • zeama de lamaie
  • gem/dulceata dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu gem si bezea:

-mixam bine galbenusurile cu zaharul si esenta de vanilie


-adaugam uleiul ,laptele in fir subtire mixand continuu


-praful de copt il amestecam in cateva linguri de faina si incepem sa adaugam astfel incat sa obtinem un aluat destul de tare.


-intindem aluatul uniform in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina


-dam la cuptor cam 15 20 min sau pana ce aluatul este pe 1/2 copt,scoatem din cuptor si ungem cu dulceata (de capsuni am preferat )dupa gust,dam din nou la cuptor


-intre timp preparam bezeaua :mixam albusurile pana devin tari adaugam zaharul si mixam pana se topeste ,la final adaugam cateva picaturi de lamaie


-scoatem tava din cuptor si intindem peste dulceata ,uniform bezeaua.,dam din nou la cuptor pana se rumeneste frumos.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gem si bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

ionela2682 1

26.01.2012, 12:36

Dar in schimb a fost cam putina bezea.!!!!

ionela2682 1

26.01.2012, 12:37

Faina..pai nu stiu exact. .cat intra sa iasa un aluat potrivit ce poate fi intins in tava sa nu se lipeasca de maini

corina241 1

29.01.2012, 15:47

Foarte buna, Este pe gustul meu,cu bezeaputina,deci,sa nu fie stratul foarte gros

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura linzer cu gem de capsuni