Prajitura cu gris

de Criss in Prajituri, 30 Ian 2011 | 4946 vizualizari

 

Si uite cum se poate transforma o banala prajitura cu gris intr-un desert spectaculos. :) .
Reteta e mai mult orientativa, principiile ei de baza sunt: la 1 ou, 2 linguri zahar si 3 de gris. Adaptati in functie de tava. Eu am facut din 4 oua insa puteam sa pun linistita si 6 pentru ca nu mi-a iesit prea inalta.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 8 linguri zahar
  • 12 linguri gris
  • coaja rasa de la o lamaie
  • Pentru insiropat:
  • 400 ml lapte
  • 2 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • Pentru ornat
  • gem de capsuni
  • 200 ml frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu gris:

Se bat albusurile spuma tare. Galbenusurile se amesteca cu zaharul si se bat pana se albesc si isi dubleaza volumul. Se adauga coaja de lamaie, grisul si rezulta un amestec destul de vartos. In final se pun albusurile si se amesteca de jos in sus cu lingura pana se incorporeaza albusurile. Se unge un vas termorezistent cu unt, se toarna compozitia in tava si se coace la foc mic 30-35 minute. Dupa cele 35 de minute se scoate tava, se toarna tot laptele peste prajitura si se mai pune tava in cuptor 5 minute. Se lasa prajitura sa se raceasca, apoi se pune pentru 2 ore in frigier, dupa care se taie in patrate marisoare. Se poate servi simpla, cu gem de capsuni deasupra, sau ornata dupa imaginatia fiecaruia.Eu am pus cate un "mot" generos de frisca si cate coji de portocale confiate.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gris" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multistyler 10

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Crista_Luca 1

01.02.2011, 08:59

ce bine arata... sa sti ca sie u voi incerca sa fac , imi place blatul cu gris .... demult cautam o reteta ....

Criss 1

01.02.2011, 09:10

Multumesc cristina. Merita sa incerci, e foarte buna prajitura.

DIANA B 1

01.02.2011, 10:37

Tre' testat !

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert negresa cu nuci si cirese
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Desert gogosi