Prajitura cu gris

de Criss in Prajituri, 30 Ian 2011 | 7725 vizualizari

 

Si uite cum se poate transforma o banala prajitura cu gris intr-un desert spectaculos. :) .
Reteta e mai mult orientativa, principiile ei de baza sunt: la 1 ou, 2 linguri zahar si 3 de gris. Adaptati in functie de tava. Eu am facut din 4 oua insa puteam sa pun linistita si 6 pentru ca nu mi-a iesit prea inalta.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 8 linguri zahar
  • 12 linguri gris
  • coaja rasa de la o lamaie
  • Pentru insiropat:
  • 400 ml lapte
  • 2 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • Pentru ornat
  • gem de capsuni
  • 200 ml frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu gris:

Se bat albusurile spuma tare. Galbenusurile se amesteca cu zaharul si se bat pana se albesc si isi dubleaza volumul. Se adauga coaja de lamaie, grisul si rezulta un amestec destul de vartos. In final se pun albusurile si se amesteca de jos in sus cu lingura pana se incorporeaza albusurile. Se unge un vas termorezistent cu unt, se toarna compozitia in tava si se coace la foc mic 30-35 minute. Dupa cele 35 de minute se scoate tava, se toarna tot laptele peste prajitura si se mai pune tava in cuptor 5 minute. Se lasa prajitura sa se raceasca, apoi se pune pentru 2 ore in frigier, dupa care se taie in patrate marisoare.  Se poate servi simpla, cu gem de capsuni deasupra, sau ornata dupa imaginatia fiecaruia.Eu am pus cate un "mot" generos de frisca si cate coji de portocale confiate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gris" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Crista_Luca 1

01.02.2011, 08:59

ce bine arata... sa sti ca sie u voi incerca sa fac , imi place blatul cu gris .... demult cautam o reteta ....

Criss 1

01.02.2011, 09:10

Multumesc cristina. Merita sa incerci, e foarte buna prajitura.

DIANA B 1

01.02.2011, 10:37

Tre' testat !

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Pani Walewska