Prajitura cu gris

de Criss in Prajituri, 30 Ian 2011 | 4648 vizualizari

 

Si uite cum se poate transforma o banala prajitura cu gris intr-un desert spectaculos. :) .
Reteta e mai mult orientativa, principiile ei de baza sunt: la 1 ou, 2 linguri zahar si 3 de gris. Adaptati in functie de tava. Eu am facut din 4 oua insa puteam sa pun linistita si 6 pentru ca nu mi-a iesit prea inalta.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 8 linguri zahar
  • 12 linguri gris
  • coaja rasa de la o lamaie
  • Pentru insiropat:
  • 400 ml lapte
  • 2 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • Pentru ornat
  • gem de capsuni
  • 200 ml frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu gris:

Se bat albusurile spuma tare. Galbenusurile se amesteca cu zaharul si se bat pana se albesc si isi dubleaza volumul. Se adauga coaja de lamaie, grisul si rezulta un amestec destul de vartos. In final se pun albusurile si se amesteca de jos in sus cu lingura pana se incorporeaza albusurile. Se unge un vas termorezistent cu unt, se toarna compozitia in tava si se coace la foc mic 30-35 minute. Dupa cele 35 de minute se scoate tava, se toarna tot laptele peste prajitura si se mai pune tava in cuptor 5 minute. Se lasa prajitura sa se raceasca, apoi se pune pentru 2 ore in frigier, dupa care se taie in patrate marisoare.  Se poate servi simpla, cu gem de capsuni deasupra, sau ornata dupa imaginatia fiecaruia.Eu am pus cate un "mot" generos de frisca si cate coji de portocale confiate.

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu gris-0
Prajitura cu gris-1
Prajitura cu gris-2
Prajitura cu gris-3
Prajitura cu gris-4
Prajitura cu gris-5
Prajitura cu gris-6
Prajitura cu gris-7
Prajitura cu gris-8

COMENTARII (20)

Crista_Luca

Crista_Luca 1

01.02.2011, 08:59

ce bine arata... sa sti ca sie u voi incerca sa fac , imi place blatul cu gris .... demult cautam o reteta ....

Criss

Criss 1

01.02.2011, 09:10

Multumesc cristina. Merita sa incerci, e foarte buna prajitura.

DIANA B

DIANA B 1

01.02.2011, 10:37

Tre' testat !

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!