Prajitura cu gris, cocos si cirese

de - TABITA - in Prajituri, 2 Noi 2013 | 3056 vizualizari

 

O prajitura delicioasa, putin umeda. Multumesc Copiosus pentru reteta.>:D<
Tava 24 x 24

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1/2 lingurita de bicarbonat de sodiu
  • 11 linguri de gris

Pentru insiropat:

  • 2 linguri de zahar
  • 350 ml lapte
  • 2-3 linguri miere

Decor:

  • 50 g cocos
  • cirese din dulceata
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu gris, cocos si cirese:

Se separa galbenisurile de albusuri.


Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.


Galbenusurile se freaca cu zaharul. Deasupra se adauga zaharul vanilat, bicarbonatul si grisul, se amesteca si se adauga peste albusuri. Se amesteca bine pana se omogenizeaza compozitia.


Se tapeaza o tava cu hartie de copt, se toarne compozitia si se da la cuptorul preincalzit la 160° (foc mediu) pentru 30 de minute pana capata o culoare aurie.


Intre timp se incalzeste laptele si se amesteca cu zaharul si mierea.


Dupa ce prajitura s-a copt, se scoate din cuptor si imediat se toarna laptele incalzit. Se lasa pana se raceste si dupa ce tot laptele a fost absorbit. Apoi se presara pe deasupra cocos. Se orneaza cu cirese din dulceata, se taie si se serveste.


Pofta buna!


 

TIPS-URI

1

In loc de cocos se poate pune zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gris, cocos si cirese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

- TABITA - 1

03.11.2013, 13:46

Crisulina

diaconta 1

03.11.2013, 20:30

ce pufosenie

- TABITA - 1

03.11.2013, 21:07

Multumesc Dia

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuca de cocos si crema de vanilie