Prajitura cu iaurt si capsuni

de Bucataras in Prajituri, 22 Mai 2013 | 6191 vizualizari

 

Prajitura cu iaurt si capsuni, o prajitura fina si delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • 300 g. piscoturi
  • 150 g. crema de branza cu smantana"Ceva fin"Delaco
  • 500 g. iaurt cu capsuni
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic gelatina(10 g.)
  • 200 ml. frisca lichida
  • 1 plic de intaritor de frisca
  • 300 g. capsuni
  • 150 g. zahar pudra
  • sirop de capsuni
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu iaurt si capsuni:

Gelatina si toarna peste 100 ml. apa rece si se lasa timp de 10 minute la inmuiat.Apoi se pune la incalzit pe baie de apa amestecand incet pana la dizolvarea totala.

Frisca lichida se bate cu mixerul.Cand incepe sa se omogenizeze se adauga zaharul vanilat si intaritorul de frisca.

Continutul cutiei de branza cu smantana"Ceva fin" se pune intr-un castron si se fraca impreuna  cu zaharul pudra. Apoi se adauga iaurtul cu capsuni amestecandu-l  bine cu crema de branza.

Se amesteca frisca impreuna cu crema de branza si iaurtul si cu gelatina.

Piscoturile se taie de marimea tavii de chec si se trec prin sirop rapid sa nu se inmoaie.

In tava de chec tapetata cu folie alimentara se pun piscoturi de jur imprejur,iar in partea de jos se pun capsuni taiate in doua sau intregi.

Peste acestea se toarna crema,deasupra cremei se pun capsuni si piscoturi.

Trebuie sa stea la frigider cateva ore sau chiar peste noapte.Eu am tinut-o 3 ore si a fost suficient.

Cand este bine inghegata se ia un platou,se pune deasupra tavii si se rastoarna.Se scoate folia si se orneaza cu frisca .

TIPS-URI

1

Se pot pune si in interior fructe taiate marunt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu iaurt si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu iaurt si capsuni