Prajitura cu iaurt si nuca

de ionela2682 in Prajituri, 21 Feb 2011 | 2874 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pahar iaurt ,
  • 3 pahare faina ,
  • 2 pahare zahar,
  • 3 oua,
  • 1/2 pahar ulei sau unt topit si racit,
  • 1/2 plic praf de copt,
  • arome:zahar vanilat.,esenta de vanilie,
  • putina sare,
  • nuca prajita.
Portii: 20
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu iaurt si nuca:

-se separa galbenusurile de albus

-zaharul se mixeaza cu galbenusurile

-se adauga iaurtul si uleiul si se continua mixarea -se adauga faina cernuta impreuna cu praful de copt si se omogenizeaza bine compozitia obtinuta -albusurile batute spuma cu putina sare se incorporeaza si ele incet in compozitia de mai sus

-se toarna in tava unsa si tapetata cu faina se presara nucile taiate pe intreaga suprafata a prajiturii si se coace pana trece testul scobitorii.

-se pudreaza prajitura cu zahar pudra cand este calda.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu iaurt si nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu iaurt si nuca-0
Prajitura cu iaurt si nuca-1

COMENTARII (13)

mirela0911

mirela0911 1

21.02.2011, 22:48

super bun, e la favo

cismaru_nicoleta

cismaru_nicoleta 1

22.02.2011, 00:30

ce frumoasa...

ionela2682

ionela2682 1

26.02.2011, 19:11

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!