Prajitura cu lamaie

de RuxyRux in Prajituri, 21 Aug 2013 | 28562 vizualizari

 

Delicioasa! Restul va las sa imi spuneti voi dupa ce o gustati :)

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 3 linguri de smantana
  • 400 ml lapte( la temperatura camerei)
  • 100 ml ulei
  • 175 gr zahar
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu stins cu o lingura de zeama de lamaie
  • coaja de la o lamaie
  • vanilie
  • faina cat cuprinde sa se lege aluatul si sa nu se mai lipeasca de maini( e bine sa aveti 1 kg la dispozitie si in plus pentru intins foile)
  • Crema de lamaie:
  • 1,5 kg lapte
  • 500 gr zahar
  • zeama de la 4 lamai( aici v-as sugera sa potriviti gustul de dulce acru in functie de cat va place)
  • coaja de la 2 lamai
  • vanilie
  • 8 linguri faina
  • 5 oua
  • 250 gr unt( 85%)
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu lamaie:

Foile se prepara usor amestecand si framantand un aluat, care se va da la rece pana ne ocupam de crema.  

Rupem aluatul in 6 bucati.  Se intind foarte usor foile si nu se rup( asta e de bine). Eu am copt foile la 180 de grade in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt. Se tin nu mai mult de 7 sau 8 minute la inceput iar dupa ce se incinge cuptorul e posibil sa dureze undeva intre 5 si 6 minute. ( eu din neatentie am scapat o foaie pe jos astfel incat prajitura mea are numai 5 :D )

Lasam foile la racit.

Crema se prepara amestecand laptele cu zaharul, coaja de lamaie si vanilia pe foc.

Ouale se  mixeaza cu zeama de lamaie si faina, apoi se toarna o cana din laptele fierbinte in vas si se amesteca bine, ca faina sa nu ramana cocoloase. Se toarna compozitia de ou  si faina in oala de pe foc cu lapte si se fierbe totul inca 5  sau 6 minute, amestecand usor sa se ingroase. Oprim focul si punem untul bucati si amestecam sa se topeasca. O lasam la racit.

Punem crema intre foi( eu am folosit tava de cuptor), ultima foaie nu se unge deasupra, acoperim cu o folie punem deasupra o greutate si o dam la rece toata noaptea. Prajitura se taie a doua zi, indepartand marginile, apoi se portioneaza in bucati. Se va tine la rece.

O decoram dupa preferinte si inspiratie, eu am pudrat-o si am servit-o cu zmeura proaspata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Alba ca Zapada"