Prajitura cu crema de lamaie

de gaby_duceag in Dulciuri, 16 Mai 2016 | 2439 vizualizari

 


Pentru foile galbene:
8 oua
120 g faina
150 g zahar
4 linguri rase gris
80 ml ulei
45 ml lapte
un plic praf de copt
un plic zahar vanilinat
3 linguri miere
un vf. cutit sare
Pentru foaia maro
4 oua
4 linguri faina
4 linguri zahar
o lingura cacao neagra
o lingura ulei
un vf. cutit sare
Pentru crema
o lamaie
4 galbenusuri
8-9 linguri zahar (mie imi place mai dulce, voi puteti pune zahar dupa gust)
400 g mascarpone
200 ml frisca
un plic zahar vanilat

ciocolata alba pentru decor

 

INGREDIENTE

Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de lamaie:


  1. Foi galbene

  2. Separa albusurile de galbenusuri.

  3. Galbenusurile pune-le impreuna cu zaharul si zaharul vanilinat, apoi mixeaza totul pana devine o crema fina.

  4. Amesteca faina cu grisul si praful de copt si adauga-le treptat peste galbenusuri.

  5. Pune apoi laptele, uleiul si mierea.

  6. Mixeaza spuma albusurile.

  7. Adauga jumatate din cantitate peste galbenusuri si amesteca, apoi adauga cealalta jumatate omogenizant usor cu lingura, de jos in sus.

  8. Imparte cantitatea de compozitie in doua parti egale.

  9. Pregateste o tava de 24/32 cm, tapeteaz-o cu hartie pentru copt si toarna jumatate din compozitie.

  10. Coace foaia timp de aprox 15 minute (trebuie sa treaca testul scobitorii)

  11. Lasati sa se raceasca apoi scoatei hartia de copt cu grija.

  12. Procedati la fel cu cea de-a doua foaie apoi pregatiti foaia cu cacao.

  13. Mixati spuma albusurile cu sarea.

  14. Adaugati treptat zaharul si mixati pana la diluare.

  15. Puneti apoi faina cernuta impreuna cu cacaua, galbenusurile usor batute si omogenizati usor.

  16. La final incorporati uleiul.

  17. Turnati in aceeasi tava in care ati copt foile galbene (tot cu hartie pentru copt) si coaceti pana trece testul scobitorii.

  18. Pregatiti crema

  19. Intr-un vas cu fund dublu puneti gabenusurile impreuna cu zeama de lamaie si 7 linguri zahar la foc mic.

  20. Amestecati continuu cu un tel pana se ingroasa usor. Raciti bine, adaugati mascarpone, zaharul vanilat si mixati pana la omogenizare.

  21. Separat mixati frisca pana capata o consistenta ferma, legata si pufoasa.

  22. Amestecati cele doua compozitii usor, usor.

  23. Lasati la rece pentru 20-25 minute.

  24. Asamblare prajitura cu crema de lamaie


  25. Din crema de lamaie puneti deoparte 3 linguri.

  26. Asezati prima foaie galbena (e foarte pufoasa, s-o manevrati cu grija) si intindeti jumatate din crema de lamaie ramasa. Asezati foaia maro.

  27. Intindeti restul de crema si asezati cealalta foaie galbena.

  28. Cele 3 linguri de crema le intindeti peste foaia galbena si radeti deasupra ciocolata alba.

  29. Lasati prajitura cu crema de lamaie la rece cateva ore, apoi portionati.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Ina 1

17.05.2016, 20:25

Cat-a lista de ingrediente!
Mai bine vin la tine )))

Panacris 1

18.05.2016, 14:24

mihaelar63 1

05.09.2016, 22:36

Ma topesc dupa crema de lamie

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Lamaita