Desert aniversar

de ela in Dulciuri, 15 Sep 2010 | 7978 vizualizari

 

pt ca azi sarbatoresc 3ani de cand m-am casatorit,am vrut sa fac ceva dulce...dar socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ a iesit altceva decat voiam....am vrut sa fac cornete umplute daca tot mi-am cumparat formele de la decorix,dar cuptorul meu mi-a distrus foietajul....asa ca am sfaramat cornetele si a iesit un desert racoros si bun....

 

INGREDIENTE

  • 500ml frisca lichida
  • 500gr fructe de padure congelate
  • rulouri pt ornat
  • 400gr foietaj
  • 3linguri zahar
  • cateva cupe de inghetata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert aniversar:

Lasam la dezgetat foietajul si fructele de padure,la temperatura camerei.Acoperim fructele cu zaharul.Foietajul il despachetam si il punem la copt intr-o tava tapetata cu unt si faina si acoperita cu o hartie de copt.Lasam la cuptor 30minute,pana se rumeneste frumos.Scoatem foietajul si il lasam la racit.

Frisca o punem intr-un vas si o batem bine.Lasam putina frisca deoparte pt ornat.Lasam si din fructe cateva boabe,tot pt ornat.Turnam fructele peste frisca si amestecam bine.

Foietajul il sfaramam in maini intr-un vas.

Intr-un pahar mai lat si mai inalt punem un strat de foietaj sfaramat,apoi unul de inghetata ,spuma de frisca,si continuam pana sus cu straturi de foietaj si spuma.Deasupra ornam cu frisca si fructele ramasa si cu rulouri.

SE SERVESTE RECE

TIPS-URI

1

scurgeti zeama ramasa de la fructe si insiropati putin foietajul sfaramat in vasul in care serviti

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert aniversar" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Semifreddo cu migdale