Prajitura cu lamaie

de Valclaudia in Prajituri, 7 Dec 2014 | 16721 vizualizari

 

Corinuta mi-a facut pofta cu prajitura ei, asa ca am prestat-o si eu cu mici modificari... Gand drag, Cori! >:d

 

INGREDIENTE

  • 5 oua intrgi +2 galbenusuri
  • 7 linguri de zahar
  • 10 linguri de faina
  • 7 linguri de ulei
  • 7 linguri apa minerala
  • 1 plic zahar vanilat
  • un praf de sare
  • un praf turmeric
  • 1 lingurita praf de copt stins intr-o lingurita zeama de lamaie
  • 1 lamaie mare
  • 5 linguri de zahar
  • 3 linguri cu varf amidon alimentar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 500 ml lapte
  • 3 linguri zahar pudra
  • 200 gr. unt sau margarina la temperatura camerei
  • 2 albusuri
  • 150 gr. zahar pudra
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • coaja de lamaie rasa si cristale galbene de zahar
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu lamaie:

Separam albusurile de galbenusuri.


Peste albusuri punem un praf de sare si mixam la viteza mare pana obtinem o spuma pufoasa.


Galbenusurile se mixeaza cu zaharul (7 linguri), praful de copt stins in zeama de lamaie,1 plic zahar vanilat,uleiul, pana isi dubleaza volumul.


Adaugam apa minerala (lingura cu lingura),mixam in continuu, punem un praf de turmeric, putina coaja rasa de lamaie, apoi incorporam alternativ spuma de albusuri si faina proaspat cernuta in compozitie, pana incorporam toate cantitatile.


Preincalzim cuptorul la 175 grade.


Ungem o tava cu ulei, o tapetam cu faina, turnam compozitia de blat in tava, nivelam si o dam la copt timp de 30 minute, pana trece testul cu scobitoarea.


Scoatem blatul din cuptor, apoi din tava p un gratar si il lasam sa se raceasca complet.(eventual peste noapte sa il putem taia usor pe orizontala).


Pentru crema punem la foc mic 400 ml lapte.


Adaugam zaharul (5 linguri),apoi amidonul desfacut in 100ml lapte rece si amestecam pana in momentul in care capata consistenta unei budinci. Oprim focul, adaugam pulpa de lamaie trecuta prin robot, amestecam si lasam sa se raceasca complet.


Dupa ce s-a racit batem untul/margarina spuma cu 3 linguri de zahar.


Incorporam apoi crema de unt in crema fiarta lingura cu lingura, mixam la viteza moderata.


Taiem blatul pe orizontala,il umplem cu crema de lamaie.


2 albusuri se bat spuma cu 150 gr. zahar pudra pana obtinem o spuma ferma.


Adaugam 1 lingura zeama de lamaie si glazuram prajitura cu aceasta spuma.


Decoram cu coaja rasa de lamaie si cristale galbene de zahar.


Lasam cel putin doua-trei ore inainte de a portiona prajitura.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

mirela0911 1

07.12.2014, 15:25

Ce buna e!

Rocsi 1

08.12.2014, 21:33

O prajitura care imi place enorm!

tanyapatap 1

23.12.2014, 16:08

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de lamaie,ciocolata si frisca