Prajitura cu mac

de Delicii Sanatoase in Prajituri, 2 Mar 2014 | 4715 vizualizari

 

Dupa reteta tortului de ciocolata si caramel, care este tare satioasa, am zis sa va dau si o reteta mai usoara, mai putin calorica.
Aceasta prajitura este foarte aromata si un pic racoritoare.
Plus ca este o idee de a folosi pulpa de migdale dupa ce ati facut lapte.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente blat:
  • 1 cana pulpa de migdale (ramasa de la prepararea laptelui)
  • 1 cana caise uscate (lasate peste noapte la hidratat)
  • 1/2 cana fulgi de cocos
  • zeama de la o lamaie
  • zeama de la jumatate de portocala
  • 1 Lg ulei cocos topit
  • 10 ml extract de vanilie
  • 1 lg coaja de portocala (optional)
  • Ingrediente crema:
  • 150 gr mac (macinat in rasnita)
  • 5 ml extract vanilie
  • 2-3 Lg miere (sau dupa gust)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mac:

Dupa reteta tortului de ciocolata si caramel, care este tare satioasa, am zis sa va dau si o reteta mai usoara, mai putin calorica.   

Aceasta prajitura este foarte aromata si un pic racoritoare.

Plus ca este o idee de a folosi pulpa de migdale dupa ce ati facut lapte.

Preparare blat: 

Pulpa de migdale sa fie bine stoarsa, uscata.

Se pun in robotul cu lama S pulpa de migdale, caisele (pe care le puteti marunti cu cutitul inainte) si fulgii de cocos. Procesam pana se maruntesc caisele si toate cele 3 ingredientele sunt bine omogenizate. Adaugam apoi si restul ingredientelor si macinam pentru a se amesteca bine. Chiar daca compozitia obtinuta este mai moale, ea se modeleaza foarte usor si frumos.

Preparare crema:

Pentru crema amestecam intr-un bol macul macinat impreuna cu mierea si vanilia. Va recomand sa adaugati initial 2 linguri de miere, apoi sa degustati si sa completati daca este necesar.

Am folosit un inel culinar, in care am pus un prim strat de blat, am adaugat un strat de crema si inca unul de blat. Puteti pune la frigider aprox. o ora pentru a se mai intari.

Eu nu am avut rabdare (abia am reusit sa fac cateva poze) si am scos imediat din forma. Trebuie sa apasati usor cu mana pe prajitura si ridicati incet inelul. Va iesi perfecta.

Cred ca ar merge foarte bine cu un topping facut din caise.Daca incercati, dati de veste. Din cantitatile acestea au iesit 6 minunate prajituri.

Cu drag,

Valentina

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Delicii Sanatoase 1

03.03.2014, 22:04

Ma bucur ca este asa de apreciata reteta.

Ela, poti sa folosesti orice migdale, important este sa fie crude. Poti sa le macini in rasnita de cafea ca sa iasa blatul fin.

Ela68 1

04.03.2014, 10:06

multumesc

Rahela Velicu 1

13.03.2016, 20:16

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Exotica cu smochine, rodie si caramel

ieri la 14:11

Reteta de lemon cake, in stilul meu

pe 30.09 la 22:51

Reteta de baclava cu nuca

de RODIMUR 8

pe 26.09 la 23:50

Reteta de tort cu crema de branza si visine

de Caty 2

pe 25.09 la 21:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2064 puncte

Rocsi

1874 puncte

oanapl

1159 puncte

Gherca Daniela

1136 puncte

Bya Ralu

1124 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mac, nuca de cocos si biscuiti