Prajitura cu mac, nuca si gem

de Sidy in Prajituri, 21 Feb 2013 | 15535 vizualizari

 

Ce ar trebui sa aiba in ea o prajitura buna ???Multa nuca, gem de caise si ...de ce nu, mac !
Ei, prajitura aceasta, luata din caietul cu bunatati al maicutei mele, le are pe toate trei.Are si multe calorii, nu zic nu, dar o data pe semestru, parca merge...
Asa ca va poftesc la o felie buna, buna...Parol !

 

INGREDIENTE

  • -pentru aluat:
  • 800 g faina
  • 200 g unt
  • 1 lingura untura
  • 4 galbenusuri
  • 4 linguri smantana
  • 20 g drojdie
  • 200 g zahar
  • -pentru umplutura cu nuca:
  • 250 g nuca macinata
  • 150 g zahar
  • esenta de rom
  • 50 g stafide
  • 100 ml lapte
  • -pentru umplutura cu mac :
  • 150 g mac macinat
  • 150 g zahar
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 zahar vanilat
  • 50 g stafide
  • 100 ml lapte
  • - un borcan gem de caise
  • - pentru glazura:
  • 2 linguri cacao
  • 6 linguri zahar
  • 3 linguri apa
  • 100 g unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mac, nuca si gem:

Punem drojdia sfaramata in putin lapte caldut cu o lingurita zahar sa dospeasca, la loc caldut.


Separam galbenusurile de albusuri.


Stafidele le tinem intr-o cana cu apa calduta in care am adaugat putina esenta de rom.


Intr-un bol mai mare amestecam faina cu untul si untura, adaugam galbenusurile, zaharul si drojdia dospita.Framantam sa iasa un aluat omogen, sfaramicios.


Impartim aluatul in 4 parti egale, acoperim cu un servet si lasam sa dospeasca 15 minute.


Incalzim cuptorul la 180 de grade C , iar in tava de 25cmX35 cm punem hartie de copt.


Macul macinat, zaharul si laptele le dam in clocot, apoi amestecam cu coaja de lamaie si 50 g din stafidele scurse .


La fel procedam si cu nuca, o dam intr-un clocot apoi ii adaugam esenta de rom si stafidele ramase si scurse.


Intindem cu sucitorul prima foaie, asezam umplutura de mac peste ea.


Intindem a doua foaie si punem un strat de gem de caise, intins uniform,


Urmeaza a treia foaie intinsa peste care punem umplutura de nuca si deasupra intindem a patra foaie.


Dam tava la cuptorul incalzit, pe care il reducem la 160 de grade si lasam prajitura sa se coaca aproximativ o ora pina se rumeneste deasupra.


Scoatem prajitura din cuptor si o lasam sa se raceasca in tava.


Preparam glazura din untul moale la temperatura camerei, pe care il amestecam bine de tot cu cacaoa si zaharul. Dupa ce s-au omogenizat adaugam apa fierbinte si punem glazura peste foaia de deasupra.


Dam prajitura la rece pentru cateva ore , apoi o taiem cu un cutit bine ascutit , inmuiat in apa fierbinte.


Pofta mare sa aveti....o felie va va satisface dorul de dulce !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mac, nuca si gem" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

CarmenBlue 1

24.04.2014, 14:15

arata delicios! direct la favorite

Sidy 1

25.04.2014, 08:29

Noua ne-a placut tare mult...

Krystyan Trendy 1

14.05.2014, 11:39

delicioasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuci si crema caramel-Snickers