Prajitura cu malai si fructe

de babi5 in Prajituri, 20 Sep 2014 | 3624 vizualizari

 

Am incercat aceasta prajitura inspirindu-ma de la briosele Valclaudiei. Recunosc ca nu am mai prestat o astfel de prajitura cu malai, dar rezultatul a fost unul neasteptat de placut. Multumesc Claudia draga, eu am umblat un picut la cantitati fiindca am facut in tava de 45/35 cm si am schimbat fructele (mai precis asta am avut), visine si piersici

 

INGREDIENTE

  • 3 oua + (3 albusuri le-am avut in frigider)
  • 450 ml iaurt
  • 20 linguri zahar
  • 15 linguri faina de grau
  • 10 linguri faina malai
  • 200 ml ulei
  • 1 lingura razatura lamaie
  • 1 praf de copt
  • 2 linguri pesmet
  • 2 zahar vaniliat
  • 1 borcanel 450 gr visine fara samburi
  • 2 piersici mai mari
  • 30 gr zahar farin
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu malai si fructe:

Se sparg ouale intr-un castron, se mixeaza bine impreuna cu zaharul, zaharul vanilat, razatura de lamaie. Cand devine o compozitie cremoasa adaugam uleiul mixand in continuare, apoi adaugam iaurtul si mai mixam putin pana se incorporeaza bine. Faina alba si cea de malai le amestecam cu praful de copt, apoi le incorporam in compozitie cu o paleta.


Intr-o tava (45/35 cm) tapetata cu hartie de copt punem compozitia obtinuta, o nivelam cu o paleta, apoi asezam fructele pe care le-am trecut prin pesmet. Introducem tava in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 35-40 minute. Lasam sa se raceasca, apoi pudram cu zahar farin si portionam cum dorim.


Pofta buna! fiindca chiar este buna.

 

TIPS-URI

1

Eu cred ca malaiul ar trebui tinut in iaurt inainte de a-l folosi ca sa se inmoaie putin, tinind cont ca este mult mai dur decat faina, data viitoare am sa incerc asa.

2

Este un desert super, super bun si usor de realizat

3

Vi-l recomand cu mare drag

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu malai si fructe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Gherca Daniela 1

21.09.2014, 10:45

delicioasa

MOKUSKA 1

21.09.2014, 11:31

babi5 1

21.09.2014, 12:07

Gheega Damiwla, Mokuska multmesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema ganache si jeleu de visine