Prajitura cu mere (2)

de ralu_ca in Prajituri, 1 Noi 2014 | 5871 vizualizari

 

daca tot e anotimpul merelor...e ok o prajitura :)

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 100 g zahar pudra vanilat
  • 2 linguri zahar pt umplutura
  • 50 g unt
  • 200 g untura
  • 1 praf sare
  • 800 g faina
  • 1 kg mere
  • 1 pachet scortisoara
  • 1 plic praf copt
  • 1 pahar nuci
  • esenta migdale
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere (2):

Pentru inceput am taiat merele, lasand cotoarele deoparte si le-am razuit cu ajutorul robotului. Apoi le-am calit, dupa ce le-am scurs de zeama, cu 50 g unt, 2 linguri zahar, scortisoara si nuca rupta bucati cu degetele. Am amestecat continuu aprox 10 min. Se lasa la racit.


Intr-un vas am pus faina si untura ( lichida ) incepand sa framant pana se obtin firimituri. Se adauga zaharul pudra, sare, praful de copt stins in otet, si ouale. Se formeaza un aluat care nu este nici lipicios, nici elastic, pe care l-am infasurat in folie aluminiu si l-am lasat la frigider 1 ora. Dupa aceea acesta se imparte in 3, prima foaie se aseaza in tava unsa cu putin ulei si tapatata cu faina, compozitia, foaie, compozitia si foaie deasupra. Am introdus la cuptor si am lasat pana s-a rumenit.


Cand este gata lasa sa se raceasca, apoi se taie si se pudreaza.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere (2)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T830E

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Xandrinne 1

02.11.2014, 08:26

Yummy!

dantes 1

02.11.2014, 10:19

Buna!

tanyapatap 1

05.11.2014, 15:22

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

10710 puncte

RODIMUR

9990 puncte

noiinbucatarie

6740 puncte

oanapl

6150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert crema la ceasca
  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulada cu crema de ness si visine

de Rocsi 9

ieri la 19:30

Pastă de ardei kapia copți și fasole boabe

de RODIMUR 5

ieri la 16:31

 Tortellini cu sunca si sos cremos

pe 18.01 la 18:46

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura taraneasca cu mere