Prajitura cu mere

de amalia01 in Prajituri, 15 Sep 2013 | 1708 vizualizari

 

In vechea mea reteta ,am adaugat putina crema de branza la aluat si niste dulceata de cirese...

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 1 cutie de branza Ceva Fin cu smantana
  • 1/2 pachet de unt
  • 1 plic praf de copt
  • 100 gr. zahar
  • 3 oua
  • faina cat cuprinde(cam 400 g,sa iasa un aluat elastic,care nu se leaga de maini)
  • putina zeama de lamaie
  • sare
  • Umplutura:
  • 1 kg mere rase
  • dulceata de cirese
  • scortisoara
  • ulei
  • gris
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere:

Umplutura:


- speli merele si le dai pe razatoare


- le storci putin si le calesti in putin ulei


- adaugi dulceata si amesteci


Aluat:


- pui 1/2 din cantitatea de fana intr-un vas mare


- faci o fantanita in mijloc si adaugi ouale si sarea si incepi sa framanti usor


- adaugi untul inmuiat si zaharul


- continui cu crema de branza


- adaugi treptat si restul de faina


- stingi praful de copt cu zeama de lamaie si framanti pana obtii un aluat elastic,care nu se leaga de maini


- il lasi putin la odihnit


-tapetezi tava cu hartie pentru copt


Montare:


- imparti aluatul in 2


- intinzi prima foaie si o asezi in tava


- presari putin gris


- asezi umplutura


- intinzi cea de a 2-a foaie


-dai la cuptor pentru cca 45 min


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

MotanLaOale 1

15.09.2013, 19:22

Angelina_Elena 1

15.09.2013, 20:24

Ce bune sunt!

Rocsi 1

16.09.2013, 11:18

Ce prajitura bunaaa. Tare imi place

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

10710 puncte

RODIMUR

9990 puncte

noiinbucatarie

6740 puncte

oanapl

6150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si caramel