Prajitura cu mere

de amalia01 in Prajituri, 15 Sep 2013 | 3233 vizualizari

 

In vechea mea reteta ,am adaugat putina crema de branza la aluat si niste dulceata de cirese...

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 1 cutie de branza Ceva Fin cu smantana
  • 1/2 pachet de unt
  • 1 plic praf de copt
  • 100 gr. zahar
  • 3 oua
  • faina cat cuprinde(cam 400 g,sa iasa un aluat elastic,care nu se leaga de maini)
  • putina zeama de lamaie
  • sare
  • Umplutura:
  • 1 kg mere rase
  • dulceata de cirese
  • scortisoara
  • ulei
  • gris
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere:

Umplutura:

- speli merele si le dai pe razatoare

- le storci putin si le calesti in putin ulei

- adaugi dulceata si amesteci

Aluat:

- pui 1/2 din cantitatea de fana intr-un vas mare

- faci o fantanita in mijloc si adaugi ouale si sarea si incepi sa framanti usor

- adaugi untul inmuiat si zaharul

- continui cu crema de branza

- adaugi treptat si restul de faina

- stingi praful de copt cu zeama de lamaie si framanti pana obtii un aluat elastic,care nu se leaga de maini

- il lasi putin la odihnit

-tapetezi tava cu hartie pentru copt

Montare:

- imparti aluatul in 2

- intinzi prima foaie si o asezi in tava

- presari putin gris

- asezi umplutura

- intinzi cea de a 2-a foaie

-dai la cuptor pentru cca 45 min

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

MotanLaOale 1

15.09.2013, 19:22

Angelina_Elena 1

15.09.2013, 20:24

Ce bune sunt!

Rocsi 1

16.09.2013, 11:18

Ce prajitura bunaaa. Tare imi place

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura taraneasca cu mere