Prajitura cu mere

de Antonia_Mindru in Prajituri, 22 Mai 2014 | 759 vizualizari

 

Am incercat ceva nou cu mere. Sper sa va placa. Pofta buna!

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 1 lingura scortisoara
  • 6 mere
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere:

Se separa galbenusurile de albusuri, iar albusurile se bat spuma cu 4 linguri de zahar. Dupa aceea se adauga galbenusurile si faina si se amesteca prin rostogolire (de jos in sus). Intr-o tava se pune hartie de copt, iar compozitia se toarna in tava, se uniformizeaza si se pune la cuptor la aproximativ 180 de grade cam 10 minute.

In timp ce aluatul e in cuptor spalam merele, le curatam si le dam pe razatoare. Le punem putin pe foc cu restul zaharului si scortisoara pana prind o culoare caramizie. Dupa aia le punem putin la racorit.

Dupa ce aluatul e gata il scoatem sa se racoreasca dupa care il taiem pe jumatate(pe latime). Merele pe punem pe o jumatate din aluat dupa care se pune deasupra cealalta jumatate.

Le taiati si le puteti presura cu zahar pudra.

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu mere-0
Prajitura cu mere-1
Prajitura cu mere-2
Prajitura cu mere-3
Prajitura cu mere-4
Prajitura cu mere-5
Prajitura cu mere-6
Prajitura cu mere-7
Prajitura cu mere-8
Prajitura cu mere-9
Prajitura cu mere-10

COMENTARII (6)

Antonia_Mindru

Antonia_Mindru 1

23.05.2014, 23:13

Multumesc

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

24.05.2014, 10:36

buna prajitura

Antonia_Mindru

Antonia_Mindru 1

24.05.2014, 11:22

mersii

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!