Prajitura cu mere

de pity19 in Dulciuri, 15 Sep 2016 | 719 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 20 linguri faina
  • 6 linguri zahar
  • 1 ou , 1 galbenus
  • 1 plic praf de copt
  • 250 gr unt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 4 linguri smantana

Umplutura :

6 mere medii ,

1 lingurita scortisoara ,

250 gr zahar ,

unt

Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere:

Foi : Amestecam faina cu zaharul ,praful de copt ,ouale si untul ; Amestecam pana devine un aluat nisipos , apoi adaugam smantana si lasam la odihnit 30 de minute la rece ;


Umplutura : Curatam merele de coaja , le dam pe razatoarea mare ; Intr'o cratita adaugam putin unt ,turnam merele si zaharul , dam focul la flacara mica , amestecand continuu pana merele sunt mai moi ,luam de pe foc si adaugam scortisoara ;


Impartim aluatul in doua parti egale ;


Tapetam o foaie de copt cu faina si intindem doua foi , aceleasi dimensiuni ;


Cu o furculita intepam usor primul blat peste care turnam compozitia de mar peste care punem a doua foaie , intelepam usor si dam la cuptorul preincalzit la 180 gr cca 30 35 de minute.


Dupa cele 30 de minute facem testul scobitorii ,daca nu se lipeste nimic de ea inseamna ca aluatul este facut,asadar prajitura este gata!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

dantes 1

17.09.2016, 09:17

Buna!

deyutzky 1

17.09.2016, 18:24

imi place!

Gherca Daniela 1

22.09.2016, 13:41

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

10710 puncte

RODIMUR

9990 puncte

noiinbucatarie

6740 puncte

oanapl

6150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pariziene cu brânză dulce

de RODIMUR 5

ieri la 23:57

Fursecuri  cu unt de arahide si ciocolata

de Lau 9

ieri la 16:57

Sos de rosii pentru pizza sau paste

de xana 5

ieri la 15:40

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere