Prajitura cu mere de post

de lorykely in Mancaruri de post, 5 Mar 2010 | 8852 vizualizari

 

prajitura asta mi-o facea mama destul de des acum cativa ani... cand pe mine nu ma interesa nimik legat de bucatarie... mi s-a facut dor de gustul acela aromat si fin al prajiturii..

 

INGREDIENTE

  • 1 cana mere rase
  • 1 cana faina
  • 1 cana zahar
  • 1/2 cana ulei
  • 1/2 plic praf de copt
  • scortisoara
  • nuci, stafide etc ( dupa dorinta fiecaruia)
  • zahar vanilat
  • canile sunt de acelesi dimensiuni, mai putin paharul cu ulei, masurat si el ( nu am 4 cani asemenea )
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere de post:

intr-un castron, se pun merele rase, zaharul, zaharul vanilat, scortisoara...
faina se amesteca impreuna cu praful de copt si se adauga la compozitie...
se adauga si uleiul si se amesteca bine sa se omogenizeze

rezulta o compozitie usor vascoasa...
Intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina se adauga cu lingura compozitia... si se niveleaza usor
deasupra am presarat migdale...
se da la cuptorul preincalzit timp de 20-25 min, pana se aureste si se desprinde usor de pe marginile tavii...

am testat-o cu scobitoarea...

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu mere de post-0
Prajitura cu mere de post-1
Prajitura cu mere de post-2

COMENTARII (11)

Lau

Lau 1

22.01.2012, 11:36

la multi ani

Rocsi

Rocsi 1

22.01.2012, 11:57

La multi ani!!!

Bya Ralu

Bya Ralu 1

22.01.2013, 19:53

la multi ani

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!