Prajitura cu mere ( de post )

de - Andreea - in Prajituri, 2 Apr 2014 | 3407 vizualizari

 

By RuxyRux ... >:D< .. Eu ador orice are mar si aceasta prajitura este o prajitura absolut delicioasa si unde mai pui ca e si de post !!!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg mere
  • 10 linguri cu apa
  • 9 linguri cu ulei
  • 1/2 cub drojdie proaspata
  • 2 linguri cu zahar
  • sare
  • faina cat cuprinde
  • scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere ( de post ):

Mai intai incepem prin a face aluatul.

Amestecam intr-un vas apa calduta ( NU fierbinte) cu uleiul,zaharul,un varf de sare si drojdia.Amestecam pana ce drojdia s-a dizolvat.

Adaugam treptat faina si framantam pana obtinem un aluat moale si nelipicios.

Acoperim vasul si lasam la dospit pana ce isi va dubla volumul.

Separat, merele le curatam de coaja si le dam prin razatoare.

Punem putin ulei intr-o tigaie si calim merele adaugand zahar dupa gust si scortisoara.Lasam la foc potrivit pana ce merele nu mai au zeama.

Tapetam o tava cu hartie de copt ( sau unsa cu unt si tapetata cu faina).

Impartim aluatul in doua parti.

Intindem aluatul cu ajutorul unui sucitor si punem prima parte in tava.Dam la cuptorul incins in prealabil la 180 grade pentru 5 minute.

Scoatem tava,adaugam un strat de mere si asezam apoi cealata parte de aluat.

Intepam suprafata cu o furculita si dam tava iar la cuptor ,tot la 180 grade pana ce se rumeneste usor la suprafata.

Dupa preferinta,presaram cu zahar pudra.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere ( de post )" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere, stafide si nuca de cocos