Prajitura cu mere de post

de getix in Dulciuri, 7 Dec 2014 | 1420 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Primul aluat:
  • 1 cana ulei
  • 1 cana apa minerala
  • 1 plic drojdie uscata
  • 2 plicuri zahar vanilat, putina sare
  • coaja de portocala
  • faina
  • Aluatul 2 :
  • 1/2 cana ulei
  • 4-5 lg pline faina
  • Umplutura:
  • 1,5-2 kg mere
  • 3 lg zahar tos
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • scortisoara
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere de post:

Aluatul 1:


Se cerne aproximativ 500 g faina, se adauga drojdia, zaharul vanilat si sare si se amesteca toate ingredientele.


Apa se incalzeste usor apoi se adauga peste ingredientele uscate. Punem si uleiul si amestecam .


Formam un aluat pe care il transferam pe planseta de lucru si framantam putin .


Se intinde cu sucitorul intr-o foaie de cca 1 cm grosime.


Aluatul 2:


Uleiul se amesteca cu faina. Rezulta o pasta de constistenta unei budinci.


Pe toata suprafata aluatului 1, se pune budinca de faina mentionata mai sus, apoi rulam.


Taiem rulada in jumatate si o dam la rece cat ne ocupam de umplutura.


Merele se rad, se amesteca cu cu zaharul si scortisoara. Eu nu le-am calit.


Dupa ce terminam cu merele scoatem aluatul de la frigider si intindem prima foaie.


Tapetam o tava cu hartie de copt, punem aluatul intins, umplutura de mere, apoi acoperim cu celalalt aluat.


Pentru cuptoarele electrice : se coace la 160-180 grade, nivelul 2, cu ventilatie, 40 min, cu tot cu preincalzire.


Se scoate cand s-a rumenit frumos si se pudreaza cu zahar. Este foarte frageda!


De cand a inceput postul am pregatit-o de mai multe ori si de fiecare data a fost delicioasa.

 

TIPS-URI

1

Reteta se preteaza si la cornulete. Am facut cu marmelada si au iesit o bunatate

2

Uleiul de la aluatul 1, se poate inlocui cu un pachet margarina

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Rocsi 1

08.12.2014, 21:42

Foarte buna!

babi5 1

11.12.2014, 16:00

getix 1

13.12.2014, 11:33

Multumesc frumos!
Va cu mare drag!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

10710 puncte

RODIMUR

9990 puncte

noiinbucatarie

6740 puncte

oanapl

6150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

File de somon cu sos de mustar
  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Tortellini cu sunca si sos cremos

ieri la 18:46

Ciorbă de cartofi cu afumături

de RODIMUR 5

ieri la 17:51

Pui prajit

de xana 5

ieri la 15:06

RETETA RECOMANDATA
Cornuri fragede cu mere (de post)