Prajitura cu mere de post

de getix in Dulciuri, 7 Dec 2014 | 1502 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Primul aluat:
  • 1 cana ulei
  • 1 cana apa minerala
  • 1 plic drojdie uscata
  • 2 plicuri zahar vanilat, putina sare
  • coaja de portocala
  • faina
  • Aluatul 2 :
  • 1/2 cana ulei
  • 4-5 lg pline faina
  • Umplutura:
  • 1,5-2 kg mere
  • 3 lg zahar tos
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • scortisoara
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere de post:

Aluatul 1:


Se cerne aproximativ 500 g faina, se adauga drojdia, zaharul vanilat si sare si se amesteca toate ingredientele.


Apa se incalzeste usor apoi se adauga peste ingredientele uscate. Punem si uleiul si amestecam .


Formam un aluat pe care il transferam pe planseta de lucru si framantam putin .


Se intinde cu sucitorul intr-o foaie de cca 1 cm grosime.


Aluatul 2:


Uleiul se amesteca cu faina. Rezulta o pasta de constistenta unei budinci.


Pe toata suprafata aluatului 1, se pune budinca de faina mentionata mai sus, apoi rulam.


Taiem rulada in jumatate si o dam la rece cat ne ocupam de umplutura.


Merele se rad, se amesteca cu cu zaharul si scortisoara. Eu nu le-am calit.


Dupa ce terminam cu merele scoatem aluatul de la frigider si intindem prima foaie.


Tapetam o tava cu hartie de copt, punem aluatul intins, umplutura de mere, apoi acoperim cu celalalt aluat.


Pentru cuptoarele electrice : se coace la 160-180 grade, nivelul 2, cu ventilatie, 40 min, cu tot cu preincalzire.


Se scoate cand s-a rumenit frumos si se pudreaza cu zahar. Este foarte frageda!


De cand a inceput postul am pregatit-o de mai multe ori si de fiecare data a fost delicioasa.

 

TIPS-URI

1

Reteta se preteaza si la cornulete. Am facut cu marmelada si au iesit o bunatate

2

Uleiul de la aluatul 1, se poate inlocui cu un pachet margarina

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Rocsi 1

08.12.2014, 21:42

Foarte buna!

babi5 1

11.12.2014, 16:00

getix 1

13.12.2014, 11:33

Multumesc frumos!
Va cu mare drag!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ratatouille pe grill
  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

  • 24

    J

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere, biscuiti si bezea