Prajitura cu prune

de RuxyRux in Dulciuri, 30 Aug 2013 | 13073 vizualizari

 

Mmmmmmmmmmmmmm...si cam atat...eiiiii...hai totusi sa va mai spun ceva...DELICIU! :) se poate face si cu alte fructe...e o bogatie in piata, prune, mere, pere in panere...tot ce vrei , desigur alegerea va apartine :)

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 300 gr zahar pudra( preparati-l in casa)
  • 200 gr unt( 85%)
  • 250 ml lapte
  • 5 oua
  • vanilie
  • un praf de sare
  • un praf de copt
  • coaja de lamaie
  • 1 lingura de zeama de lamaie
  • 1 kg si jumatate de prune coapte, de preferat nu foarte moi)
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu prune:

Galbenusurile le amestecam cu laptele( rece) , vanilia si coaja de lamaie, apoi ulterior vom adauga untul topit.

Albusurile  zi zaharul pudra se mixeaza ca la bezea.

Peste galbenusuri vom adauga o jumatate din bezeaua de albus, apoi faina si praful de copt stins cu zeama de lamaie si sarea.

Amestecam bine la mixer toata compozitia. Oprim mixerul si adaugam restul de bezea, amestecam cu un tel usor prin invaluire pana incorporam bine tot albusul.

Intr-o tava 24/35 cm, tapetata cu foaie de copt, turnam compozitia.

Adaugam prunele feliate.

Coacem prajitura la 180 de grade pentru aproximativ 35-40 de minute. Vom face testul scobitorii.

Lasam la racit si taiem apoi o servim cu mare placere...e o bunatate ...va garantez ca nu va veti putea opri din mancat :))))

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (66)

RuxyRux 1

04.09.2013, 20:09

Multumesc

saviana 1

01.09.2014, 17:25

cuptorul nu cumva se incalzeste la 180 si nu la 280 grade ?

RuxyRux 1

01.09.2014, 17:39

Da...ai dreptate am gresit, cer scuze...Miha, Gabyta daca vedeti postarea va rog mult sa editati

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pandispan pufos cu prune