Prajitura cu mere la Dry Cooker

de rodicamaria in Prajituri, 24 Mar 2012 | 19847 vizualizari

 

Dupa o reteta din ziarul Kaufland.

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 1 plic zahar pudra cu aroma de vanilie Dr.Oetker(80 g)
  • 75 g zahar tos
  • 150 g faina
  • 2.5 g praf de copt
  • 2 mere
  • Siropul:
  • 150 ml apa
  • 1 lingura cacao
  • 2 linguri zahar
  • 15 g unt
  • 1 lingurita esenta rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere la Dry Cooker:

Merele se curata si se taie cubulete apoi se dau prin faina(sa nu se afunde in aluat)


Galbenusurile se fraca cu zaharul vanilat.Albusurile se bat spuma cu zaharul tos.Se adauga galbenusurile si apoi faina amestecata cu praful de copt amestecand usor pana la incorporarea ingredientelor.


Tigaia se unge cu putin ulei,se toarna compozitia,deasupra se pun cubuletele de mere si se da la copt pana se rumeneste deasupra si trece testul scobitorii.


Cand este gata se scoate din cuptor si se lasa la racorit.


Acum facem siropul:apa se pune la fiert cu zaharul,cacaua si untul pana da cateva clocote.Luam de pe foc,adaugam esenta si asa fierbinte turnam peste prajitura calda.


Lasam 2-3 ore sa se insiropeze si apoi taiem felii.



 

TIPS-URI

1

Ca sa se insiropeze mai bine se poate portiona inainte.Eu nu am facut-o dar cred ca era mai bine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere la Dry Cooker" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

mirela0911 1

25.03.2012, 12:30

Cred ca e buna buna!

Cris2711 1

25.03.2012, 15:27

tentanta rau)

bucatarimcudiana 1

27.03.2012, 15:49

parca imi face cu ochiul

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carne de vitel in sos de legume

de oanapl 5

ieri la 22:43

Melcisori cu telemea, la cuptor

de RODIMUR 4

ieri la 21:27

Turtite la tigaia grill

de RODIMUR 4

ieri la 19:23

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si crema de vanilie