Prajitura cu mere Madalina Manole

de Sidy in Prajituri, 25 Oct 2011 | 6797 vizualizari

 

Da , intr-adevar reteta ii apartinea Madalinei.Intr-o seara a fost invitata la TV si printre alte retete a spus si aceasta delicioasa prajitura cu mere care cu siguranta va va incanta daca va plac merele in prajituri....

 

INGREDIENTE

 Blatul

  • 8 galbenusuri
  • 240 g zahar
  • 250 g unt
  • 550 g faina
  • 1 plic prag de copt
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 200 ml smantana

Umplutura:

  • 1 1/2- 2 kg mere
  • zahar(dupa gust)
  • 1 lingura scortisoara
  • 4 linguri pesmet

Deasupra:

  • 8 albusuri
  • 250 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita zeama de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere Madalina Manole:

Framantam bine toate ingredientele blatului pina obtinem un aluat omogen.

Intr-o tava de 37x25 cm , tapetata cu hartie de copt si unsa cu putin unt asezam foaia dupa ce am intins-o putin, apoi o presaram cu 2 linguri pesmet si o dam la copt in cuptorul dinainte incalzit la 180 de gradeC, pina se coace pe jumatate.

Curatam merele , le dam pe razatoare, si le amestecam cu zahar si scortisoara dupa gust

Cand foaia este coapte pe jumatate punem merele peste ea, impreuna cu zeama lasata de mere , presaram celalalt pesmet si le dam la cuptor.

Intre timp batem spuma albusurile cu putina zeama de lamaie.Adaugam apoi zaharul , zaharul vanilat si mixam pina se intareste bezeaua din nou.

Scoatem tava si cu ajutorul unei linguri asezam bezeaua peste mere.

Dam tava la cuptor pentru 10-15 minute pina bezeaua prinde o culoare aramie deasupra.

Pofta mare !

 

TIPS-URI

1

Cand este gata, scoatem tava din cuptor si o lasam sa se raceasca la temperatura camerei, apoi putem taia prajitura cu un cutit inmuiat in apa.

2

Promit sa elimim ...buruienile din poze, pe viitor !

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere Madalina Manole" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

MIUTA 1

28.10.2011, 17:02

Cred ca e minunata,o sa fac si eu mi-ai facut pofta

tanyapatap 1

29.10.2011, 16:36

brunetica 1

13.11.2011, 14:54

prajitura arata super si cred ca este si foarte delicioasa dar am o curiozitate de ce se numeste Madalina Manole?

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si aluat de branza