Prajitura cu mere si bezea

de ela in Prajituri, 30 Aug 2010 | 7424 vizualizari

 

delicioasa....reteta este fara cacaoa la blat,dar eu am incercat azi si am pus 2lingurite de cacaoa...dar imi place mai mult reteta originala,fara cacaoa....

 

INGREDIENTE

  • 6oua
  • 9linguri de zahar+9+10
  • 9linguri de ulei
  • 10linguri de lapte
  • 11linguri de faina
  • scortisoara
  • 1praf de copt
  • 1 lingurita amidon alimentar+1
  • 1,5kg mere
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere si bezea:

Se curata merele,se rad si se pun la distuit cu 9linguri de zahar si putina scortisoara.Se lasa pe foc pana nu mai este zeama deloc de la mere.Se lasa la racit.


Intre timp,se separa galbenusurile de albusuri.Galbenusurile se freaca cu 9linguri de zahar,pana acesta devine alb.Se adauga incet uleiul,amestecand coninuu,dupa care se adauga laptele.Se incorporeaza si faina,omogenizand bine.Se pune 1ling amidon alimentar si praful de copt.Se unge o tava cu margarina si se tapeteaza cu faina,in care se toarna blatul si se da la cuptor,la foc mic,25minute.


Intre timp,se bar albusurile spuma cu un praf de sare,apoi se adauga pe rand 10linguri de zahar,mixand pana se intareste spuma.Se pune o ling amidon alimentar.


Se scoate blatul din cuptor dupa 25minute si se pun deasupra merele rase si albusurile batute si se mai da la cuptor 20minute,pana bezeaua capata o crusta aurie

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (62)

sandytza 1

01.09.2010, 11:15

buna buie sa fie prajitura asta

onuta 1

03.09.2010, 21:57

o portie te rog ela si pentru mine.vin si eu. este prea bun sa ratez.

ela 1

04.09.2010, 00:27

Onuta,data viitoare,ca acum nu mai am

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Favorit cu nuci