delicioasa....reteta este fara cacaoa la blat,dar eu am incercat azi si am pus 2lingurite de cacaoa...dar imi place mai mult reteta originala,fara cacaoa....
Se curata merele,se rad si se pun la distuit cu 9linguri de zahar si putina scortisoara.Se lasa pe foc pana nu mai este zeama deloc de la mere.Se lasa la racit.
Intre timp,se separa galbenusurile de albusuri.Galbenusurile se freaca cu 9linguri de zahar,pana acesta devine alb.Se adauga incet uleiul,amestecand coninuu,dupa care se adauga laptele.Se incorporeaza si faina,omogenizand bine.Se pune 1ling amidon alimentar si praful de copt.Se unge o tava cu margarina si se tapeteaza cu faina,in care se toarna blatul si se da la cuptor,la foc mic,25minute.
Intre timp,se bar albusurile spuma cu un praf de sare,apoi se adauga pe rand 10linguri de zahar,mixand pana se intareste spuma.Se pune o ling amidon alimentar.
Se scoate blatul din cuptor dupa 25minute si se pun deasupra merele rase si albusurile batute si se mai da la cuptor 20minute,pana bezeaua capata o crusta aurie
Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...
„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...
Bucataras.ro
hello@bucataras.ro