Prajitura cu mere si bezea

de Bya Ralu in Dulciuri, 3 Dec 2016 | 1478 vizualizari

 

Excelenta a fost, de aici am luat reteta http://www.bucataras.ro/retete/prajitura-cu-mere-si-bezea-55104.html
 

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 10 linguri de zahar+ 8 linguri pt bezea
  • 10 linguri de ulei
  • 12 linguri de lapte
  • 12 linguri de faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 kg mere
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere si bezea:

Galbenusuriile se freaca cu zaharul pana devin o pasta si treptat se pune uleiul.


Adaugam treptat si laptele, la fel si faina amestecata cu praful de copt.


Intr-o tava, punem hartie de copt, intindem aluatul bine, il intepam cu furculita si dam la cuptor pentru 15 minute.


Intre timp, merele se curata de coaja si de samburi si se dau pe razatoarea mare.


Se pun la calit impreuna cu putina scortisoara si 2 linguri de zahar, se lasa pana cand scade zeama.


Albusurile se bat spuma cu cele 8 linguri de zahar, pentru circa 10 minute, pana cand se obtine o bezea.


Aluatul se scoate din cuptor, deasupra punem merele calite.


Punem si si spuma de albusuri deasupra si dam la cuptor pana cand devine auriu.


Se lasa sa se raceasca, dupa care se poate taia!


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (41)

roxana_simona 1

11.12.2016, 19:20

super

Bya Ralu 1

11.12.2016, 19:23

cu mare drag mihaela

Bya Ralu 1

11.12.2016, 19:23

multumesc dia

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Casuta din povesti"