Prajitura cu mere si branza

de Dana_Retetegg in Prajituri, 4 Noi 2013 | 5079 vizualizari

 

Prajitura cu mere si branza sau prajitura cu branza si mere, depinde cum vreti sa-i spuneti, oricum este delicioasa, este cremoasa, frageda si duuulce :)

 

INGREDIENTE

Pt aluat:

  • 200 g unt,
  • 400 g faina,
  • 150 g zahar,
  • 1 zahar vanilat,
  • un praf de sare.

Pt umplutura:

  • 600 g branza dulce,
  • 3 oua,
  • 1 esenta de portocale,
  • 200 g zahar pudra,
  • 4 mere dulci-acrisoare,
  • 2 lingurite faina.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere si branza:

Intr-un bol am frecat untul cu zaharul si zaharul vanilat, apoi am adaugat faina si praful de sare. Am obtinut un aluat tare pe care l-am pus la frigider 20 de minute.


Branza dulce am amestecat-o cu ouale, zaharul pudra, esenta si 2 lingurite de faina. Am omogenizat bine cu o spatula.


Merele le-am curatat de coaja si le-am feliat.


Am intins aluatul pe masa infainata, apoi l-am asezat in tava. Nu trebuie unsa tava fiindca aluatul contine unt.


Peste aluat am pus un strat de felii de mere, apoi umplutura de branza si desupra ei am asezat felii de mere.


Nu trebuie sa le asezam in strat gros ci lasam putin spatiu intre ele.


Am pus prajitura la cuptor, preincalzit si lasat apoi pe treapta mica (1-2).


Timpul de coacere este de aproximativ 30 de minute, dar verificati intre timp sa nu cumva sa se arda aluatul.


Este perfect atunci cand are culoarea usor rumenie, iar crema de branza s-a inchegat.


Prajitura se taie direct in tava, numai dupa ce s-a racit.


Deasupra se mai pot pune nuci sau migdale macinate, dar arata foarte bine si cu feliile de mere coapte.


Eu am mai pudrat putin zahar deasupra, inainte de servire.

 

TIPS-URI

1

Prajitura se poate face la fel de ok si cu pere, gutui, prune.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (29)

babi5 1

05.11.2013, 12:53

Krystyan Trendy 1

05.11.2013, 17:09

mmm...delicioasa

Dana_Retetegg 1

05.11.2013, 21:46

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Mini brownies