Prajitura cu mere si caramel cu nuci

de simona72 in Prajituri, 25 Sep 2013 | 9047 vizualizari

 

Sper sa va placa la fel de mult pe cat ne-am "batut" noi pe ea...:))

 

INGREDIENTE

pt blat:

  • 5 oua
  • 150 gr zahar
  • 2 vanilii
  • 1 cana ulei
  • 1/2 cana lapte batut
  • 1/2 cana nectar de mere(facut in casa)
  • 325 gr faina alba
  • 1 praf de copt

pt umplutura:

  • 1,5 kg mere
  • 100 gr zahar
  • un praf de scortisoara si nucsoara
  • 3-4 cuisoare
  • 1 zahar vanilat
  • 1 cana nectar de mere(facut in casa)
  • 5 linguri gris

pt caramel:

  • 100 gr zahar
  • 100 gr unt
  • 150-200 gr nuca
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere si caramel cu nuci:

Pt blat:ouale intregi se bat spuma impreuna cu zaharul pana se deschid la culoare. Se adauga cele 2 vanilii, in fir subtire uleiul, apoi cate putin laptele batut si nectarul de mere. Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza in amestecul de oua folosindu-va de un tel. Amestecati bine sa nu ramana cumva cocoloase de faina. Aluatul se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul incins la 180 grade pt 10 minute.


Merele se curata de coaja si cotoare si se dau pe razatoarea cu gauri mari. Se pun pe foc impreuna cu zaharul. Merele mele nu au fost prea zemoase, asa ca nu a trebuit sa le las mult pe foc. Am adaugat mirodeniile, le-am amestecat, am adaugat nectarul de mere si grisul, le-am amestecat bine pe toate si le-am lasat sa se raceasca.


Pt caramel: am pus zaharul sa se caramelizeze, iar cand acesta s-a topit(avand grija sa nu se arda)am adaugat untul, am amestecat imediat, am adaugat si nuca zdrobita in bucati maricele. Dupa ce aluatul a stat cele 10 minute la cuptor se pun merele, se niveleaza, se da tava la cuptor pt inca 35 minute. Caramelul facut atunci, fierbinte se pune imediat ce tava a fost scoasa din cuptor dupa cele 35 minute. Se mai lasa in cuptorul cald pt 10 minute. Se lasa sa se raceasca si se portioneaza pt servit.


Pofta buna!!!

 

TIPS-URI

1

aveti grija cand puneti caramelul, sa nu-l lasati sa se raceasca sau il reincalziti ca sa-l puteti intinde

2

culoarea blatului este mai inchisa la culoare din cauza nectarului de mar

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si caramel cu nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 18 %
389.99 lei
319.99 lei

COMENTARII (21)

Lavinia 1

25.09.2013, 20:23

dementiala

babi5 1

25.09.2013, 20:53

RuxyRux 1

25.09.2013, 23:19

Cred ca e un deliciu!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert musuroi de cartita
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!