Prajitura cu mere si caramel cu nuci

de simona72 in Prajituri, 25 Sep 2013 | 9225 vizualizari

 

Sper sa va placa la fel de mult pe cat ne-am "batut" noi pe ea...:))

 

INGREDIENTE

pt blat:

  • 5 oua
  • 150 gr zahar
  • 2 vanilii
  • 1 cana ulei
  • 1/2 cana lapte batut
  • 1/2 cana nectar de mere(facut in casa)
  • 325 gr faina alba
  • 1 praf de copt

pt umplutura:

  • 1,5 kg mere
  • 100 gr zahar
  • un praf de scortisoara si nucsoara
  • 3-4 cuisoare
  • 1 zahar vanilat
  • 1 cana nectar de mere(facut in casa)
  • 5 linguri gris

pt caramel:

  • 100 gr zahar
  • 100 gr unt
  • 150-200 gr nuca
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere si caramel cu nuci:

Pt blat:ouale intregi se bat spuma impreuna cu zaharul pana se deschid la culoare. Se adauga cele 2 vanilii, in fir subtire uleiul, apoi cate putin laptele batut si nectarul de mere. Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza in amestecul de oua folosindu-va de un tel. Amestecati bine sa nu ramana cumva cocoloase de faina. Aluatul se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul incins la 180 grade pt 10 minute.


Merele se curata de coaja si cotoare si se dau pe razatoarea cu gauri mari. Se pun pe foc impreuna cu zaharul. Merele mele nu au fost prea zemoase, asa ca nu a trebuit sa le las mult pe foc. Am adaugat mirodeniile, le-am amestecat, am adaugat nectarul de mere si grisul, le-am amestecat bine pe toate si le-am lasat sa se raceasca.


Pt caramel: am pus zaharul sa se caramelizeze, iar cand acesta s-a topit(avand grija sa nu se arda)am adaugat untul, am amestecat imediat, am adaugat si nuca zdrobita in bucati maricele. Dupa ce aluatul a stat cele 10 minute la cuptor se pun merele, se niveleaza, se da tava la cuptor pt inca 35 minute. Caramelul facut atunci, fierbinte se pune imediat ce tava a fost scoasa din cuptor dupa cele 35 minute. Se mai lasa in cuptorul cald pt 10 minute. Se lasa sa se raceasca si se portioneaza pt servit.


Pofta buna!!!

 

TIPS-URI

1

aveti grija cand puneti caramelul, sa nu-l lasati sa se raceasca sau il reincalziti ca sa-l puteti intinde

2

culoarea blatului este mai inchisa la culoare din cauza nectarului de mar

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si caramel cu nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Lavinia 1

25.09.2013, 20:23

dementiala

babi5 1

25.09.2013, 20:53

RuxyRux 1

25.09.2013, 23:19

Cred ca e un deliciu!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mar si ciocolata