Prajitura cu mere si caramel cu nuci

de simona72 in Prajituri, 25 Sep 2013 | 12993 vizualizari

 

Sper sa va placa la fel de mult pe cat ne-am "batut" noi pe ea...:))

 

INGREDIENTE

pt blat:

  • 5 oua
  • 150 gr zahar
  • 2 vanilii
  • 1 cana ulei
  • 1/2 cana lapte batut
  • 1/2 cana nectar de mere(facut in casa)
  • 325 gr faina alba
  • 1 praf de copt

pt umplutura:

  • 1,5 kg mere
  • 100 gr zahar
  • un praf de scortisoara si nucsoara
  • 3-4 cuisoare
  • 1 zahar vanilat
  • 1 cana nectar de mere(facut in casa)
  • 5 linguri gris

pt caramel:

  • 100 gr zahar
  • 100 gr unt
  • 150-200 gr nuca
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere si caramel cu nuci:

Pt blat:ouale intregi se bat spuma impreuna cu zaharul pana se deschid la culoare. Se adauga cele 2 vanilii,  in fir subtire uleiul, apoi cate putin laptele batut si nectarul de mere. Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza in amestecul de oua folosindu-va de un tel. Amestecati bine sa nu ramana cumva cocoloase de faina. Aluatul se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul incins la 180 grade pt 10 minute. 

Merele se curata de coaja si cotoare si se dau pe razatoarea cu gauri mari. Se pun pe foc impreuna cu zaharul. Merele mele nu au fost prea zemoase, asa ca nu a trebuit sa le las mult pe foc. Am adaugat mirodeniile, le-am amestecat, am adaugat nectarul de mere si grisul, le-am amestecat bine pe toate si le-am lasat sa se raceasca. 

Pt caramel: am pus zaharul sa se caramelizeze, iar cand acesta s-a topit(avand grija sa nu se arda)am adaugat untul, am amestecat imediat, am adaugat si nuca zdrobita in bucati maricele. Dupa ce aluatul a stat cele 10 minute la cuptor se pun merele, se niveleaza, se da tava la cuptor pt inca 35 minute. Caramelul facut atunci, fierbinte se pune imediat ce tava a fost scoasa din cuptor dupa cele 35 minute. Se mai lasa in cuptorul cald pt 10 minute. Se lasa sa se raceasca si se portioneaza pt servit.

Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

aveti grija cand puneti caramelul, sa nu-l lasati sa se raceasca sau il reincalziti ca sa-l puteti intinde

2

culoarea blatului este mai inchisa la culoare din cauza nectarului de mar

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si caramel cu nuci" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere