Prajitura cu mere si crema

de Moni_alex in Dulciuri, 9 Apr 2016 | 916 vizualizari

 

Imi plac prajiturile cu mere iar combinatia de mere cu crema de vanilie e delicioasa

 

INGREDIENTE

  • Blatul:
  • 8 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri faina
  • un praf de copt
  • un praf de sare
  • Pentru mere caramelizate
  • 150 g zahar
  • 1,5 kg mere
  • 150 ml vin alb dulce
  • scortisoara
  • Crema de vanilie
  • 500 ml lapte
  • 80 de grame zahăr
  • 6 gălbenușuri
  • 25-30 de grame amidon de porumb sau 50 g faina
  • extract de vanilie
  • Glazura
  • 200 g smantana grasa
  • 2-3 linguri zahar pudra
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere si crema:

Merele se curata de coaja, se taie in 4 si se scot semintele.


Intr-o cratita se pun la caramelizat 150 gr zahar, dupa ce se caramelizeaza zaharul se adauga 150 ml vin alb dulce. Apoi se pun si merele taiate in 4 si lasam la foc potrivit 5-7 minute pana se inmoaie putin merele. La final se adauga scortisoara dupa gust.


Tava aragazului se tapeteaza cu hartie de copt, se unge bine cu unt si se aseaza merele cu zeama cu tot.

Pentru blat se bat albusurile spuma cu un praf de sare si zaharul apoi se adauga galbenusurile unul cate unul pana se incorporeaza bine si adaugam faina amestecata cu praful de copt si amestecam din nou usor pana se incorporeaza bine.

Compozitia obtinuta o rasturnam peste merele din tava si nivelam bine.


Tava se da la cuptorul preincalzit si se tine pana pandispanul este copt (se desprinde de margini sau facem proba cu scobitoarea). Cand e gata scoatem tava din cuptor, lasam sa se raceasca 20 de minute dupa care rasturnam prajitura pe un platou sau o tava astfel incat merele sa fie deasupra.Se lasa sa se raceasca bine.


Intre timp pregatim crema. Se pune laptele la fiert intr-o cratita cu fundul mai gros sau ceaun. Separat se bat galbenusurile cu telul cu un praf de sare si zaharul.


Apoi se adauga amidonul sau faina, se amesteca bine sa nu se formeze cocoloase si se adauga 2/3 din laptele fierbinte.


Compozitia bine omogenizata se adauga peste laptele de pe foc si se fierbe la foc mic pana se ingroasa. La final se adauga extractul de vanilie. Se acopera cu folie alimentara si se lasa la racit.


Pentru ornat se bate bine smantana pentru frisca pana se intareste si la final se adauga 2-3 linguri de zahar pudra dupa gust.


Crema racita se pune peste blatul cu mere, se niveleaza si deasupra se orneaza cu frisca.


Pofta buna!



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si crema" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Rocsi 1

09.04.2016, 21:39

Cea mai delicioasa prajiturica!

Moni_alex 1

10.04.2016, 10:12

Multumesc!

mirela0911 1

10.04.2016, 10:20

Delicioasa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu ton, ardei și masline

de oanapl 6

ieri la 23:43

Negresa de post cu nuci

ieri la 17:52

Cartofi la grill, cu spanac și usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 17:43

Placinta impletita cu branza, pere și mere

de oanapl 6

ieri la 16:16

Salată de cartofi, cu ton și măsline

de RODIMUR 5

ieri la 15:47

RETETA RECOMANDATA
Tagliatelle de clatite cu sos de ciocolata si lapte condensat