Prajitura cu mere si stafide

de adela81 in Dulciuri, 22 Feb 2016 | 1195 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru o tava 30/ 30:
  • Umplutura:
  • 1,5 kg mere
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • 1 lingurita scortisoara
  • 3 linguri de zahar
  • 200 g stafide brune inmuiate in rom

Foi:

  • 3 oua
  • 10 linguri zahar
  • 10 linguri ulei
  • 1/2 plic praf de copt ( 5 g )
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • 1 lingura coaja rasa de lamaie
  • 10 linguri lapte
  • 600-700 g faina
  • zahar pudra pentru servit
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere si stafide:

In primul rand ne ocupam de umplutura de mere, curatam si spalam merele, le dam prin razatoarea mare, stropim cu zeama de la o jumatate de lamaie, adaugam o lingurita de scortisoara si zaharul.

Lasam circa 30 minute pana ce lasa zeama, pe urma le stoarcem si le amestecam cu stafidele inmuiate in rom ( stafidele la randul lor se storc si se adauga la mere). Recomand sa nu aruncati sucul lasat de mere, pentru ca obtineti un suc natural extrem de delicios.



Punem deoparte umplutura si ne ocupam de foi, mixam ouale cu zaharul, pana ce isi dubleaza volumul, apoi adaugam uleiul.


Mixam bine, adaugam coaja rasa de la lamaie si laptele, apoi praful de copt stins cu zeama de lamaie.


Adaugam faina si framantam un aluat pe care il impartim in doua.


Peste foaia de aluat asezam umplutura de mere, stoarsa de zeama si asezam cea de-a doua foaie intinsa. Facem impunsaturi cu o furculita si introducem in cuptorul incalzit.


Coacem pana ce devine usor maroniu deasupra. Scoatem racim putin si pudram cu zahar.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Ina 1

15.03.2016, 21:00

La multi ani!

diaconta 1

15.03.2016, 23:27

La multi ani !!

adela81 1

19.04.2016, 23:31

Multumesc!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cozonac cu mac