Prajitura cu morcovi

de alldaycooking in Prajituri, 1 Mai 2012 | 4657 vizualizari

 

Din pacate sectiune nu am pentru ca am dus acest desert la prietenii la care am fost invitati la gratar si nu am ajuns sa mai fac poze.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr morcovi rasi
  • 150 ml lapte batut
  • 250 gr faina
  • 60 gr stafide
  • 30 gr migdale
  • Scortisoara
  • 1 plic praf de copt cu sofran
  • 4 oua
  • 100 ml ulei
  • 70 gr zahar brun
  • Crema cu miez de lapte:
  • 2 bucati miez de lapte
  • 1 paharel smantana dulce
  • 30 gr zahar praf
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu morcovi:

Ouale le-am mixat pana cand s-a format o spuma nu foarte consistenta, apoi am adaugat treptat uleiul si zaharul brun.

 Morcovii rasi i-am amestecat cu laptele batut, faina, stafide, migdale taiate grosier si scortisoara. Am amestecat apoi morcovii cu spuma de oua si praful de copt.

Am pus coca intr-o tava rotunda unsa cu putin ulei si am copt la 180 grade Celsius timp de aprox. 40-45 minute.

 Crema de branza: frisca am masurat-o cu o cutiuta de miez de lapte. Am amestecat branzica, frisca si zaharul praf si am mixat pana cand am obtinut o crema fina. 

Dupa ce prajitura s-a racit am pus crema de branza deasupra si am decorat cu morcovi din ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu morcovi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu morcovi si ghimbir