Prajitura cu morcovi si migdale

de Furnicuti in Prajituri, 17 Apr 2011 | 4166 vizualizari

 

O prajitura extraordinar de buna, putin umeda si foarte aromata. Merita incercata :)

 

INGREDIENTE

  • 4 morcovi maricei
  • 100 g migdale
  • 270 g faina
  • 4 oua
  • 150 g iaurt
  • 100 g zahar
  • 100 g unt la temperatura camerei
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • un praf de sare
  • 200 g mascarpone
  • 3 - 4 linguri zahar pudra cu aroma de vanilie (sau zahar pudra simplu si un pliculet zahar vanilat)

 

Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu morcovi si migdale:

Cu vreo jumatate de ora inainte de a incepe, scoateti untul din frigider.
Tocam migdalele si tocam sau razuim morcovii.
Frecam bine untul cu zaharul, ca sa mearga mai usor, folositi un zahar fin. Adaugam pe rand ouale, amestecand dupa fiecare, coaja de lamaie, iar la sfarsit punem iaurtul.
Treptat punem faina, adaugam sare si praful de copt, amestecand pana obtinem un aluat omogen. Incorporam si morcovii impreuna cu migdalele in aluat si turnam in tava.

Dam la cuptor pentru 50 - 60 de minute, la foc mediu, cam 180 de grade, pana cand prajitura trece testul scobitorii. 

Lasam prajitura sa se raceasca si pregatim glazura, amestecand mascarpone cu zaharul pudra, si zaharul vanilat. Invelim prajitura rece in glazura si decoram cu morcov razuit pe razatoarea mica.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu morcovi si migdale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

oana_pisicutza16 1

10.04.2012, 23:15

bun

Bya Ralu 1

10.04.2012, 23:28

foarte interesant

Angelina_Elena 1

16.08.2012, 17:27

arata foarte bine!am facut si eu odata un chec cu morcovi si a iesit super!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de capsuni si glazura de ciocolata