Prajitura cu mure si bezea

de Constelatialeu in Prajituri, 1 Dec 2014 | 4995 vizualizari

 

N-are introducere, are bezea si mure.....

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 125 g margarina rama
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 1 praf de copt cu sofran
  • 210 g mure ( pot fi si mai multe,eu atat am dezghetat)
  • Crema fiarta
  • 1 galbenus de ou
  • 100 g zahar
  • 35 g amidon
  • 300 ml lapte
  • pliculet finesse vanilie bourbon
  • un praf de curcuma pentru culoare
  • 200 ml frisca
  • Bezea
  • 3 albusuri
  • 200 g zahar
  • un praf de sare
  • zeama de lamaie
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mure si bezea:

Albusurile cu un praf de sare le batem spuma tare.Galbenusurile cu zaharul si margarina le mixam bine pana se topeste zaharul,apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt si omogenizam.La final adaugam albusurile batute spuma,avand grija sa amestecam de jos in sus cu miscari lente pana incorporam tot albusul.Tapetam o tava (34/22 cm) cu hartie de copt,turnam compozitia in tava,o nivelam si apoi asezam murele trecute prin faina amestecata cu zahar.Dam tava la cuptorul preincalzit,este gata cand trece testul scobitorii.Scoatem tava din cuptor si o lasam sa se raceasca.

Crema : O pregatim din timp ca sa fie rece cand asamblam prajitura.Intr-o craticioara punem galbenusul de ou,zaharul,amidonul si diluam cu laptele,punem pe foc si amestecam continuu pana incepe sa se ingroase.Cand s-a ingrosat tragem de pe foc si adaugam pliculetul cu finesse vanilie,omogenizam si lasam sa se raceasca bine.Cand s-a racit bine mixam cateva minute si apoi incorpozam frisca.

Bezeaua : Albusurile cu praful de sare le mixam foarte bine,apoi adaugam zaharul,putin cate putin si continuam sa mixam,picurand cate un strop de zeama de lamaie.Mixam pana obtinem o bezea ferma si zaharul este topit.Tapetam cu hartie d ecopt tava in care am copt prajitura intindem bezeaua si bagam la cuptor la foc foarte mic lasand cuptorul intredeschis.Lasam pana se usuca bine.

Asamblare :

Scoatem hartia de copt de pe prajitura si intoarcem invers prajitura,partea de jos sa devina partea de sus,pentru ca murele s-au lasat mai la fund.Intindem crema si apoi asezam bezeaua,usor sa nu o rupem prea rau,e destul d egreu sa nu s erupa dar incercam.Lasam vreo ora si apoi o portionam,eu am lasat-o peste noapte,apoi cu un cutit zimtat am portionat-o incercand sa nu rup prea rau bezeaua.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mure si bezea" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura de vara cu fructe