Prajitura cu mure si blat "duo"

de Lorra in Prajituri, 25 Sep 2013 | 5699 vizualizari

 

La inceput vroiam sa fac doua prajituri cu blaturi separate...pana la final am decis sa fi Una si Buna !
Ce bine prind fructele congelate la casa omului :) sfidezi orice anotimp :)

 

INGREDIENTE

  • Blaturi :
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 6 linguri ulei
  • 1 lingura cacao
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • Crema :
  • 400 gr. mure
  • 500 ml. frisca lichida
  • 150 gr. zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 10 gr. gelatina
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mure si blat "duo":

Se separa ouale, galbenusul se freaca cu uleiul turnat usor.


Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si zaharul vanilat, mixand bine pana se topeste.


Separat se amesteca faina cu praful de copt.


Peste spuma de albusuri se toarna galbenusurile si faina "in ploaie".


Se imparte compozitia in doua parti egale si se adauga o lingura de cacao intr-una din ele.


Se unge tava cu ulei si se tapeteaza cu faina, se pune compozitia, se da la cuptorul preincalzit si se coace 20 min. la foc moderat.


Repetam coacerea si cu cel de-al doilea blat.



Se pune gelatina la inmuiat in 100 ml apa, 10 minute cat pregatim crema de fructe.


Murele se amesteca cu 150 gr. zahar si pliculetul de zahar vanilat, si se paseaza in blender.


Se pune gelatina pe foc mic (sau baie de aburi) si se tine la topit pana aproape de punctul de fierbere, dupa care se toarna in fir subtire peste pasta de fructe, amestecand continu.


Totul se incorporeaza in frisca batuta spuma.



 

TIPS-URI

1

De preferat este sa trecem murele prin strecuratoare dupa ce le pasam. Asa nu vor ramane acei samburei in crema.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mure si blat "duo"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (42)

Lorra 1

27.09.2013, 00:05

Teo

simsim82 1

17.02.2014, 16:03

Arata foooarte bine! Trebuie incercata!!!

Lorra 1

17.02.2014, 18:44

Multumesc Simsim ma bucur ca-ti place !

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Prajitura rapida cu fructe de padure si crema de vanilie