Prajitura cu ness

de Xandrinne in Prajituri, 4 Feb 2015 | 8127 vizualizari

 

Reteta o am de la cumnata mea; mie nu mi-a iesit o culoare frumoasa la crema, poate si din cauza ness-ului folosit, de la borcan.... Ea, la aceasta crema, foloseste doar ness din pliculete... Crema ei arata (mereu :P) mult mai fain :)

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • 6 albusuri,
  • 300 g zahar tos (mai taiati din cantitatea de zahar, daca doriti),
  • 350 g nuci,
  • 3 linguri faina,
  • esenta de vanilie.
  • Crema:
  • 6 galbenusuri,
  • 200 g zahar pudra,
  • 2 linguri ness,
  • 1 pachet de unt.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ness:

Nuca o prajim putin, in cuptor, apoi o sfaramam cu sucitorul; amestecam nuca cu faina.

Batem spuma albusurile, cu un praf de sare, la bain marie; incorporam zaharul, treptat, si mixam pana obtinem o bezea lucioasa, ferma. Incorporam vanilia si nuca amestecata cu faina, usor, cu ajutorul unei linguri de lemn.

Impartim compozitia in doua si coacem doua foi, pe dosul tavii, in cuptorul preincalzit, la 180 de grade, pana incep sa se aureasca pe margini foile.

Pentru crema mixam galbenusurile cu 100 g zahar pudra, tot la bain marie; adaugam si ness-ul. Lasam sa se raceasca.

Mixam untul cu 100 g zahar pudra si apoi incorporam, lingura cu lingura, crema rece.

Impartim crema in doua si umplem foile. 

Este mai buna a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ness" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu multa nuca