Prajitura cu nuca si ciocolata

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 9 Ian 2011 | 8964 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • * Blat:
  • * 6 oua
  • * 6 linguri zahar
  • * 4 linguri faina
  • * 5 linguri nuca macinata
  • * 1 lingura cacao neagra
  • * 1 lingurita praf de copt
  • * vanilie
  • * Crema:
  • * 100 g ciocolata cu alune
  • * 350 ml frisca
  • * 10 g gelatina
  • * 100 g nuca macinata
  • * 1 lingurita ness
  • * Decor:
  • * 250 ml frisca
  • * ness
  • * drajeuri ciocolata
  • * nuca tocata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca si ciocolata:

1. Blatul:ouale se seapara.Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare si se lasa deoparte.Galbenusurile se freaca cu zaharul pana devin cremoase,apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt,nuca macinata si cacaua.


2. La sfarsit se incorporeaza albusurile si se omogenizeaza bine.Compozitia se toarna in tava mare de la aragaz tapetata cu hartie de copt sau unsa cu ulei si tapetata cu faina.


3. Se da la cuptor la foc mediu pana trece testul scobitorii.Se scoate tava si se lasa la racit.Cand s-a racit se scoate blatul din tava si se taie pe jumatate.pe latime.


4. Eu am insiropat foile foarte putin cu un sirop din zahar,apa si vanilie.


5. Crema: ciocolata se pune intr-un vas cu 100 ml frisca si se pune pe foc mic pana cand se topeste ciocolata.Gelatina se hidrateaza in 3 linguri de apa si se dizolva cateva secunde la microunde.Gelatina dizolvata se toarna peste ciocolata si se amesteca bine.Se lasa la racit.250 ml frisca se bate cu o lingura de miere si se amesteca cu ciocolata rece,nessul praf si nucile macinate.Crema se intinde peste o prima foaie de blat,se pune cea de-a doua foaie si se da la frigider 30 de minute.250 ml frisca se bat si se intinde peste blat.

Se tine la frigider cel putin 1 h.Se decoreaza cu nuca,drajeuri si ness!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

ionix 1

10.01.2011, 16:45

ca de obicei... suuuuuuuuper!

ioana_m 1

31.01.2013, 14:44

stratulatgeorgiana 1

31.01.2013, 15:13

ce bine arata...

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Salata Mimoza
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu blat de cocos si crema de mascarpone