Prajitura cu nuca si gem

de Sidy in Prajituri, 3 Mai 2012 | 54688 vizualizari

 

De mult timp vreau sa fac prajitura asta dar nu am apucat pina acum.Este un fel de Greta Garbo mult mai simpla, care se face repede si garantez ca e foarte buna, daca va place combinatia de gem si nuca....

 

INGREDIENTE

  • -blat
  • 450 g faina
  • 190 g unt
  • 150 g zahar pudra
  • 6 galbenusuri
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 praf de copt
  • 250 ml smantana
  • - bezea
  • 6albusuri( mai multe daca aveti ramase)
  • 270 g zahar
  • 270 nuca prajita tocata
  • -pentru uns
  • 300 g gem de caise
  • 200 g gem de mandarine
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca si gem:

Din ingredientele de blat se face un aluat pe care il vom intinde intr-o tava(37x 25 cm) pe care am tapetat-o cu hartie de copt.Peste aluatul din tava intindem gemul amestecat.


Batem spuma tare albusurile, adaugam apoi zaharul si mixam pina se intareste bezeaua.


Adaugam cu grija nuca prajita si sfaramata in bezea, amestecand usor sa nu stricam bezeaua.


Punem bezeaua peste gem si o intindem uniform.


Deasupra presaram cateva bucati de nuca taiata.


Dam tava la cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade pentru aproximativ 50-60 de minute .Facem proba cu scobitoarea.


Lasam sa se raceasca bine, apoi o taiem.


Pofta mare !


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca si gem" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

iqphantom 1

07.02.2013, 17:51

ce bunatate

Patricia Iordache 1

10.06.2013, 16:26

Wow! Merge direct la favorite!

noiinbucatarie 1

30.12.2016, 00:06

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu visine

de Rocsi 9

ieri la 19:18

Limba soacrei

ieri la 19:05

Iaurt înghețat din doar 4 ingrediente pe care sigur le aveți în casă!

de Meea 4

ieri la 18:32

Aperitiv cu castraveti si crema de branza

ieri la 12:58

Salata Fattoush

de -Miti- 7

ieri la 11:03

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Delicia