Prajitura cu nuca, visine si crema de cafea

de trifadalia in Prajituri, 26 Oct 2016 | 4929 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Foaie:
  • 250 gr faina
  • 140 gr untura,
  • 70 gr zahar,
  • 1ou,
  • 1plic praf de copt,
  • smantana cat cuprinde
  • Blat :
  • 6 oua ,
  • 250 gr zahar,
  • 200 gr nuci macinate ,
  • 3 ling faina.
  • Crema:
  • 100 ml cafea naturala,
  • 150 gr zahar
  • 2 ling cacao,
  • 3 galbenusuri,
  • 150 gr zahar pudra,
  • bombonele decorative
  • gem de capsuni
  • gem de visine
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca, visine si crema de cafea:

Se face o foaie din igredientele de mai sus care se intinde in tava peste ea se pune gem de capsuni si visine sparte.  

Se face un blat din ingredientele de mai sus si se toarna peste visine, apoi se coace la foc potrivit cam 30-35 minute.
Cafeaua naturala se fierbe cu zaharul si 2 ling cacao.Cand s-a racit se amesteca cu galbenusurile si  zaharul pudra si la urma 1 pachet de rama sau unt.  
Crema se pune peste prajitura racita si se orneaza cu bombonele de ciocolata sau ciocolata razuita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca, visine si crema de cafea" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu gem asortat si bezea