Prajitura cu nuca, visine si crema de cafea

de trifadalia in Prajituri, 26 Oct 2016 | 1927 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Foaie:
  • 250 gr faina
  • 140 gr untura,
  • 70 gr zahar,
  • 1ou,
  • 1plic praf de copt,
  • smantana cat cuprinde
  • Blat :
  • 6 oua ,
  • 250 gr zahar,
  • 200 gr nuci macinate ,
  • 3 ling faina.
  • Crema:
  • 100 ml cafea naturala,
  • 150 gr zahar
  • 2 ling cacao,
  • 3 galbenusuri,
  • 150 gr zahar pudra,
  • bombonele decorative
  • gem de capsuni
  • gem de visine
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca, visine si crema de cafea:

Se face o foaie din igredientele de mai sus care se intinde in tava peste ea se pune gem de capsuni si visine sparte.


Se face un blat din ingredientele de mai sus si se toarna peste visine, apoi se coace la foc potrivit cam 30-35 minute.

Cafeaua naturala se fierbe cu zaharul si 2 ling cacao.Cand s-a racit se amesteca cu galbenusurile si zaharul pudra si la urma 1 pachet de rama sau unt.

Crema se pune peste prajitura racita si se orneaza cu bombonele de ciocolata sau ciocolata razuita.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca, visine si crema de cafea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (2)

Rocsi 1

26.10.2016, 20:56

Ce combinatie delicioasa gasesc in prajitura asta!

MotanLaOale 1

27.10.2016, 09:11

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gem de zmeura

ieri la 20:22

Rosii  deshidratate la borcan, cu ulei de masline si busuioc

ieri la 19:39

Gulas vienez

ieri la 15:32

Gem de caise, piersici, zmeura si menta

ieri la 13:22

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Yugoslavia