Prajitura cu nuca,stafide,rahat si visine

de gamilici in Prajituri, 20 Ian 2010 | 9543 vizualizari

 

Cu poze :)

 

INGREDIENTE

Pentru Piscot :

  • 6 albuse
  • 1 cana zahar
  • 1 cana nuca macinata
  • 1 cana rahat
  • stafide +visine
  • 8 lg faina

Pentru Crema :  

  • 6 galbenusuri
  • 12 linguri zahar
  • 150 g unt
  • 2 pliculete vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca,stafide,rahat si visine:

 

Piscot:

Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se bat din nou pana se topeste zaharul (e mai usor cu zahar pudra).

Se adauga nuca macinata, visinele, stafidele si rahatul maruntit,se amesteca.

Apoi se adauga cele 8 linguri de faina si se amesteca

Piscoul fiind gata ,se toarna intr-o tava tapetata cu unt si faina (ori foaie de copt) si se introduce in cuptorul preincalzit in prealabil . Se verifica cu o scobitoare daca e gata si se lasa la racit.

 

Crema:

Cele 6 galbenusuri se bat pe aburi adaugandu-se treptat cele 12 linguri de zahar,se omogeneizeaza , apoi se lasa la racit.

Cand e rece amestecam cu 150 g unt treptat si cu 2 plicuri de vanilie pana facem o compozitie cremoasa.

(eu am pus si putina seama si coasa rasa de lamaie...la sf avea gust super)


Asamblare :

Deasupra piscotului punem crema si ornam dupa plac.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca,stafide,rahat si visine" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Snickers