Prajitura cu nuci, caramel si ciocolata

de gaby_duceag in Prajituri, 13 Noi 2011 | 13253 vizualizari

 

Fara a fi nici pe departe o prajitura frumoasa, taiata cu laser :)), este totusi una dintre cele mai bune. Daca ieri ziceam (am facut-o pentru cineva si ziceam..n-o sa-i placa, pfu, de ce-am facut-o asa), ca-i un esec :)) ), dupa ce am primit telefon si-am auzit :"fato, cum poti sa zici ca nu o sa-mi placa; daca vreodata vrei sa-mi faci o surpriza, asta fa-mi-o :)). Am pornit de la reteta de Snickers preparata de Miremirc, Dia, Miha (si cred c-or mai fi, nu stiu, dar am simtit nevoia sa completez cu caramel si frisca, desi frisca nu face parte din reteta originala. Se completeaza atat de bine texturile si gusturile incat rezulta o prajitura minunata.

 

INGREDIENTE

blat 1.

  • 4 oua
  • un pahar zahar
  • un pahar faina
  • 2 linguri ulei
  • o lingura mare cacao
  • 100 gr nuca prajita si tocata
  • un vf. cutit sare

blat 2

  • 4 albusuri
  • 2 linguri faina
  • o lingura cacao
  • o lingurita praf copt
  • putina sare
  • 100 gr nuca prajita si tocata

 

  • 100 gr caramel (cumparat sau preparat de voi)
  • 250 ml frisca lichida dulce

crema

  • 100 gr unt
  • 4 galbenusuri
  • 150 gr zahar
  • 2 linguri lapte
  • 2 linguri cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuci, caramel si ciocolata:

Blat 1.

Se separa albusurile de galbenusuri.

Se mixeaza spuma albusurile adaugand treptat zaharul si mixand pana e diluat complet.

Se adauga galbenusurile, sarea, faina cernuta si cacaua, uleiul la final nucile prajite, tocate.

Se omogenizeaza amestecand usor.

Se tapeteaza o tava mare (22/30) cu hartie pentru copt unsa cu ulei sau unt, se toarna compozitia, se niveleaza si se introduce tava in cuptorul preincalzit, la foc mic, lasand pana trece proba cu scobitoarea.(aprox 25 minute)

Blat 2.

Se prepara la fel ca si primul blat cu exceptia faptului ca nu se adauga galbenusurile (se pastreaza pentru crema ) si se adauga praful de copt.

Se coace timp de 13-15 minute (suficient pentru o foaie din albusuri) la foc mediu.

Cand ambele sunt reci se desprinde hartia pentru copt.

Se aseaza primul blat , se pune frisca mixata bine , apoi blatul.2

Blatul 2 se unge cu 100 gr caramel .Daca-l aveti gata preparat il incalziti intr-un ibric si-l lasati sa fiarba timp de 1minut dupa care il raciti si-l intindeti uniform peste foaie.

Daca nu-l aveti nici cumparat nici preparat il faceti dupa reteta pe care am scris-o aici.(vezi ingrediente si mod de preparare caramel) fierbandu-l 4-5 minute dupa ce adaugati frisca.

Crema.

Amestecati intr-un vas cu fund dublu galbenusurile, zaharul, cacaua si laptele.

Puneti vasul la foc mic si fierbeti timp de 7-8 minute amestecand incontinuu! pentru a nu se prinde de vas.

Raciti.

Frecati untul spuma si adaugati lingura cu lingura amestecul de galbenusuri omogenizand usor.

Intindeti crema peste prajitura, mai presarati putina nuca macinata si dati prajitura la rece.

Taiati a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuci, caramel si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

Krystyan Trendy 1

15.11.2013, 09:39

delicioasa prajiturica

Adele 1

20.06.2014, 11:53

babi5 1

19.09.2014, 08:41

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura inteligenta