Prajitura cu nuci caramelizate si mere

de giorgi in Prajituri, 29 Mar 2012 | 3094 vizualizari

 

Tot vazand prajitura cu nuci caramelizate postata de frumoasa MyCookingLife (si prajitura si fata) m-am gandit sa incerc si eu ceva asemanator.Cum voiam si ceva acrisor prin ea langa acel dulce ,m-am gandit si hai la teaba !

 

INGREDIENTE

Blaturile:
  • 18 linguri cu varf de zahar
  • 9 albusuri
  • trei plicuri zahar vanilinat
  • sare (cate un varf de cutit pentru fiecare blat din 3 albusuri)
  • esenta rom
  • 1/2 lamaie (zeama de la ea)
  • 9 linguri pline cu varf de nuci prajite un pic(cate 3 pentru fiecare blat) si pisate la punga,mai marunt (le punem intr-o punga de plastic,le acoperim cu un prosop si le luam la batut cu toporul de snitele)
Crema 1:
  • un pachet unt
  • 9 galbenusuri
  • 100 gr lapte dulce
  • 8 linguri de zahar
  • 1 plic zahar vanilinat
  • un varf cutit de sare
Crema 2:
  • 1.5 kg mere (acrisoare de preferinta)
  • gris
  • zeama lamaieDecor:
  • o cana de nuci prajite
  • 4-5 linguri de zahar
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuci caramelizate si mere:

Blaturile:


Am facut 3 blaturi separate ,din cate trei albusuri si ce mai scrie la ingredinte ,astfel:


Se bat 3 albusuri spuma cu un varf de cutit sare ,apoi se pun pe rand 6 linguri de zahar,batandu-se energic dupa fiecare lingura.Se pune un pic de zeama din lamaie si se mai bate si pe baie marina.Se trage de pe foc ,se bate in continuare ,se incorporeaza esenta de rom si nucile pisate (trei linguri)marunt.


Se intinde in foaie si se coace pe foaie de copt unsa cu unt sau margarina,pusa pe fundul unei tavi , la foc foarte mic .Cam 1/2 ora dureaza.Se dezlipeste blatul cand s-a racit.


Se repeta operatiunea pentru inca doua blaturi.


Crema nr.1:


Galbenusurile se freaca cu zaharul pana se fac spuma .Se adauga laptele si se omogenizeaza.Se pune pe baie marina si se amesteca mereu.Nu parasiti locul de munca ,pericol de a se face oua ..omleta cu jumari!!!


Se amesteca pana se face o crema de consistenta unei smantani .Nu insistati sa se ingroase mai mult pentru ca exista pericolul branzirii cremei.


Se lasa la racit.


Untul, la temperatura camerei , se freaca pana se face o crema .Se adauga in el,lingura cu lingura ,crema de galbenusuri .


Crema nr.2:


Merele se spala ,se curata de coaja si se se dau pe razatoare,pe cea cu gauri mai mari un pic,nu pe cea foarte fina.Se pun pe foc si se fierb cu putina zeama de lamaie pana isi lasa zeama proprie .Se pun apoi doua, trei linguri de gris si se fierb bine.Nu am mai pus zahar pentru ca exista suficient in celelalte.


Asamblarea:


Blatul de bezea se suprapune cu cremele de vanilie si mere .Se termina cu un strat de crema de vanilie peste care se pun nuci prajite si caramelizate pisate mai grosier.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuci caramelizate si mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei

Panini Maker Large

- 18 %
389.99 lei
319.99 lei

COMENTARII (16)

Sim0na 1

30.03.2012, 20:37

Frumoasa si gustoasa!

mirela0911 1

30.03.2012, 22:19

Vai cat de buna poate fi!

Bya Ralu 1

18.03.2013, 22:35

buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!