Rotita glazurata cu afine si nuca

de Anamaria7 in Prajituri, 18 Aug 2010 | 2706 vizualizari

 

Mereu am admirat blaturile "murdare" de afine explodate la copt :D

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 3/4c unt
  • 1 1/2c zahar (preferabil brun)
  • 3 oua
  • 1 1/2c smantana
  • 1 1/2 lgt esenta de vanilie
  • 3c faina
  • 3/4 lgt bicarbonat de sodiu
  • 3/4 lgt praf de copt
  • 1/2 lgt sare
  • 1 1/2c afine

Umplutura:

  • 1/2c nuci tocate marunt
  • 1/2c zahar [brun]
  • 1 1/4 lgt scortisoara

Glazura:

  • 1/2c zahar pudra
  • 1 1/2 lg suc de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rotita glazurata cu afine si nuca:

Cuptorul se preincalzeste la 180C, iar forma rotunda se tapeteaza BINE BINE cu ulei si faina.


Untul se mixeaza bine singur pana devine mai albicios si cremos, apoi se adauga zaharul si se repeta mixarea. Ouale se introduc pe rand, amestecand bine dupa fiecare. Apoi punem si smantana si esenta de vanilie. Faina amestecata in prealabil cu praful de copt, bicarbonatul si sarea se adauga mixand pe treapta cea mai mica de viteza. La final inglobam si afinele.


In tava, se toarna jumatate din compozitie, peste care se pune amestecul de nuci+zahar+scortisoara (aveti grija sa nu fie prea mult, trebuie totusi sa se lege bine cele doua jumatati de aluat), iar peste acesta, restul de aluat.


Checul se tine la cuptor cca 40-50min, dupa care se lasa in tava sa se raceasca, apoi se rastoarna si se orneaza cu glazura.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rotita glazurata cu afine si nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

mena29 1

19.08.2010, 16:45

Si spre mine o rotita te rog

Bunica 1

20.08.2010, 11:08

mihaelar, eu vin cu cafeaua si-mi dai si mie o bucata de prajitura, din cele doua pe care l-ai cerut. Daca am ajuns tarziu trebuie sa cer la schimb asa o prajitura buna nu se rateaza]

Anamaria7 1

20.08.2010, 18:47

fac in plus, fac in pluus daca trebuie

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

RETETA RECOMANDATA
Cremsnit Budapesta