Prajitura cu pere

de DIANA B in Prajituri, 3 Noi 2011 | 3589 vizualizari

 

Aveam multe pere-n camara si se cam pregateau sa ... plece , asa c-a trebuit sa fac ceva , ca altfel nu mi se mai aduceau acasa (mereu eu sunt ,,di vina" ca nu le mananc , dar sotul meu drag nu stie ca nu se pot ingurgita sacose intregi cu fructe , el nestiind sa cumpere , DOAR CATEVA ... n-ai sa vezi) . Am vrut sa pun de-o turnata cu pere , dar n-am gasit nik , asa ca tot BUCATARASUL , in speta MIUTA m-a salvat (aducandu-mi si eu aportul)... multumescu-va , dragilor .

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 15 linguri fructoza 
  • 18 linguri ulei
  • 18 linguri lapte
  • 1 praf de copt
  • 24 linguri faina
  • 1,5 kg pere
  • 4-5 linguri fructoza
  • unt sau ulei ptr calirea perelor

   

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu pere:

Se incepe totul cu spalarea, curatarea, felierea si calirea perelor (impreuna cu fructoza si untul), ptr a avea timp sa se raceasca.


Ouale se mixeaza foarte bine cu zaharul cateva minute. Se adauga uleiul firisor, urmand laptele si faina amstecata cu praful de copt, mixand pana la omogenizarea perfecta. Jumatate din aluatul obtinut se pune la copt intr-o tava unsa si tapetata cu faina si se coace timp de 15 minute. Cand timpul s-a scurs, se scoate tava si peste blat se aseaza perele calite/racite si se acopera cu restul de aluat. Se reda cuptorului ptr inca 30 de minute, la 180 grade. Se serveste pudrata cu zahar, portionarea fiind la ,,altitudinea" voastra ... hahaha

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu pere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

MIUTA 1

04.11.2011, 00:30

Foarte buna imi place

Cris2711 1

04.11.2011, 00:47

deliciousflavours 1

04.11.2011, 10:12

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Budinca de orez la cuptor cu sos de zmeura