Prajitura cu pere scufundate

de gabrielasfechis in Prajituri, 26 Sep 2015 | 3905 vizualizari

 

Am gasit la oferta cateva carticele cu retete foarte interesante.
Am decis pentru inceput sa incerc ceva mai simplu sa vad daca prinde la familie.
Din fericire a fost un succes :) familia striga "repetir, repetir" :))
Pe viitor poate aduc si ceva mai putin simplu...asta in cazul in care nu raman iar fara taste la laptop :))

 

INGREDIENTE

Blat

  • 5 oua
  • 190 gr unt
  • 225 gr zahar
  • 225 gr faina
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • 70 gr ciocolata amaruie
  • 4 pere sau mere

Sosul caramel

  • 125 gr unt
  • 110 gr zahar brun
  • 170 ml frisca
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu pere scufundate:

Topiti untul cu ciocolata si apoi lasati-le la racit.

Preincalziti cuptorul la 175 grade.

Ungeti o forma cu diametrul de 26 cm cu unt si presarati-o cu pesmet.

Separati albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat cu mixerul pana se intaresc. Galbenusurile se freaca cu zaharul si sarea pana se obtine o consistenta cremoasa. Adaugati apoi faina si praful de copt, compozitia de unt cu ciocolata si la urma albusurile.

Turnati aluatul in forma. Curatati perele,taiatile in jumatate, indepartati miezul  si taiatile felii apoi asezatile deasupra aluatului. Voaceti prajitura timp de 50-60 minute sau pana s-a copt apoi lasati-o la  racit

Intre timp puneti toate ingredientele pentru sos intr-o oala si lasati la foc mic pana se topeste untul. Lasati apoi sa fiarba la foc mic timp de 5  minute, pana se ingroasa lichidul.

Serviti prajitura cu sosul caramel cat e cald.

TIPS-URI

1

Sosul se poate raincalzi la foc mic.

2

Puteti folosi ce fructe doriti

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu pere scufundate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

mirela0911 1

27.09.2015, 14:20

Ce buuun!

Gicuta 1

28.09.2015, 13:46

super!

MotanLaOale 1

28.09.2015, 23:55

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu glazura ciocolatoasa(de post)