Prajitura cu pere scufundate

de gabrielasfechis in Prajituri, 26 Sep 2015 | 957 vizualizari

 

Am gasit la oferta cateva carticele cu retete foarte interesante.
Am decis pentru inceput sa incerc ceva mai simplu sa vad daca prinde la familie.
Din fericire a fost un succes :) familia striga "repetir, repetir" :))
Pe viitor poate aduc si ceva mai putin simplu...asta in cazul in care nu raman iar fara taste la laptop :))

 

INGREDIENTE

Blat

  • 5 oua
  • 190 gr unt
  • 225 gr zahar
  • 225 gr faina
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • 70 gr ciocolata amaruie
  • 4 pere sau mere

Sosul caramel

  • 125 gr unt
  • 110 gr zahar brun
  • 170 ml frisca
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu pere scufundate:

Topiti untul cu ciocolata si apoi lasati-le la racit.


Preincalziti cuptorul la 175 grade.


Ungeti o forma cu diametrul de 26 cm cu unt si presarati-o cu pesmet.


Separati albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat cu mixerul pana se intaresc. Galbenusurile se freaca cu zaharul si sarea pana se obtine o consistenta cremoasa. Adaugati apoi faina si praful de copt, compozitia de unt cu ciocolata si la urma albusurile.


Turnati aluatul in forma. Curatati perele,taiatile in jumatate, indepartati miezul si taiatile felii apoi asezatile deasupra aluatului. Voaceti prajitura timp de 50-60 minute sau pana s-a copt apoi lasati-o la racit


Intre timp puneti toate ingredientele pentru sos intr-o oala si lasati la foc mic pana se topeste untul. Lasati apoi sa fiarba la foc mic timp de 5 minute, pana se ingroasa lichidul.


Serviti prajitura cu sosul caramel cat e cald.

 

TIPS-URI

1

Sosul se poate raincalzi la foc mic.

2

Puteti folosi ce fructe doriti

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu pere scufundate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

mirela0911 1

27.09.2015, 14:20

Ce buuun!

Gicuta69 1

28.09.2015, 13:46

super!

MotanLaOale 1

28.09.2015, 23:55

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

RETETA RECOMANDATA
Cookies cu Nesquik si fulgi de ciocolata amaruie