Prajitura cu pere si migdale

de T I M E A in Dulciuri, 31 Oct 2015 | 878 vizualizari

 

Va aduc din nou un desert de sezon bun si aromat cu pere, scortisoara si migdale, care este si cu un continut caloric mai scazut datorita indulcitorului natural Green Sugar folosit in locul zaharului.

 

INGREDIENTE

  • 175 gr unt
  • 70 gr(4 linguri) Green Sugar ( sau aprox 120 gr zahar brut)
  • 1 plic zahar vanilat
  • 4 oua
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu (stins cu 1 lingurita zeama de lamaie)
  • 300 gr faina
  • 100 gr migdale sau alune maruntite (eu am folosit alune)
  • Umplutura
  • 3-4 pere de toamna
  • 2 lingurite Green Sugar
  • 1-2 lingurite scortisoara macinata
  • Toping de migdale
  • 50 gr unt
  • 2 linguri zahar brun sau Green Sugar
  • 2 linguri smantana dulce
  • 60 gr fulgi de migdale
  • In plus: o lingura de unt pentru uns tava
Portii: 24
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu pere si migdale:

Mixam untul impreuna cu indulcitorul Green Sugar, zaharul vanilat si un varf de sare.


Adaugam apoi pe rand cate un ou si mixam in continuare.


Urmeaza smantana si bicarbonatul stins cu putina zeama de lamaie.


Incorporam apoi faina mixand in continuare si la final alunele (sau migdale) tocate/maruntite, folosind o spatula.


Ungem tava cu o lingura de unt si turnam jumatate din compozitia de mai sus.


Perele le spalam si le taiem felii, apoi le asezam peste aluat, presarand deasupra lor 2 lingurite de Green Sugar si 1-2 lingurite de pudra de scortisoara.


Turnam restul de aluat peste pere si dam tava la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de 25 de minute.


In acest timp pregatim topingul de migdale punand intr-un vas pe foc untul, zaharul si smantana dulce. Lasam sa se topeasca zaharul si adaugam fulgii de migdale lasand pe foc in continuare 1-2 minute si amestecand in acest timp.


Cand s-au scurs cele 25 de minute, scoatem tava din cuptor si nivalam deasupra topingul de migdale. Dam tava din nou la cuptor timp de aprox 20 de minute sau pana se rumenesc migdalele.


Pentru aceasta reteta m-am inspirat de aici modificand pe ici pe colo cateva ingrediente si cantitati.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu pere si migdale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Panini Maker Large

- 5 %
389.99 lei
369.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Rocsi 1

01.11.2015, 19:49

Dya Daniela Andrei 1

02.11.2015, 22:18

Micutza Luana 1

08.11.2015, 13:56

buna tare

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura (tortulet) de citrice cu iaurt