Prajitura cu pere si migdale

de T I M E A in Dulciuri, 31 Oct 2015 | 3239 vizualizari

 

Va aduc din nou un desert de sezon bun si aromat cu pere, scortisoara si migdale, care este si cu un continut caloric mai scazut datorita indulcitorului natural Green Sugar folosit in locul zaharului.

 

INGREDIENTE

  • 175 gr unt
  • 70 gr(4 linguri) Green Sugar ( sau aprox 120 gr zahar brut)
  • 1 plic zahar vanilat
  • 4 oua
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu (stins cu 1 lingurita zeama de lamaie)
  • 300 gr faina
  • 100 gr migdale sau alune maruntite (eu am folosit alune)
  • Umplutura
  • 3-4 pere de toamna
  • 2 lingurite Green Sugar
  • 1-2 lingurite scortisoara macinata
  • Toping de migdale
  • 50 gr unt
  • 2 linguri zahar brun sau Green Sugar
  • 2 linguri smantana dulce
  • 60 gr fulgi de migdale
  • In plus: o lingura de unt pentru uns tava
Portii: 24
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu pere si migdale:

Mixam untul impreuna cu indulcitorul Green Sugar, zaharul vanilat si un varf de sare.

Adaugam apoi pe rand cate un ou si mixam in continuare.

Urmeaza smantana si bicarbonatul stins cu putina zeama de lamaie.

Incorporam apoi faina mixand in continuare si la final alunele (sau migdale) tocate/maruntite, folosind o spatula.

Ungem tava cu o lingura de unt si turnam jumatate din compozitia de mai sus.

Perele le spalam si le taiem felii, apoi le asezam peste aluat, presarand deasupra lor 2 lingurite de Green Sugar si 1-2 lingurite de pudra de scortisoara.

Turnam restul de aluat peste pere si dam tava la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de 25 de minute.

In acest timp pregatim topingul de migdale punand intr-un vas pe foc untul, zaharul si smantana dulce. Lasam sa se topeasca zaharul si adaugam fulgii de migdale lasand pe foc in continuare 1-2 minute si amestecand in acest timp.

Cand s-au scurs cele 25 de minute, scoatem tava din cuptor si nivalam deasupra topingul de migdale. Dam tava din nou la cuptor timp de aprox 20 de minute sau pana se rumenesc migdalele.

Pentru aceasta reteta m-am inspirat de aici modificand pe ici pe colo cateva ingrediente si cantitati. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu pere si migdale" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Crema (reteta proprie) pentru orice tip de prajitura