Prajitura cu portocale

de Geanina87 in Prajituri, 22 Noi 2012 | 5805 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 portocale medii
  • 3 oua
  • 50 g unt
  • 6 lg zahar
  • 2 lg lapte
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 praf de sare
  • 10 lg faina
  • coaja rasa de portocale
  • 1 praf de copt
  • marmelada de portocale
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu portocale:

Curatam portocalele cu un cutit astfel incat coaja sa fie lunga si ingusta. Coaja o folosim la ornat. Facem trandafirasi (din coaja) pe care ii strangem bine cu ajutorul unei jumatati de scobitori :) .


Dam portocalele la blender. Separam ouale. Albusurile cu un praf de sare le batem spuma tare. Galbenusurile cu untul topit, zaharul (si cel vanilat) si laptele le frecam bine cu un tel sau cu mixerul, adaugam si portocalele dupa care incorporam cu albusurile spuma. Amestecam incet cu o lingura de jos in sus si punem in ploaie faina amestecata cu praful de copt. La final punem si putina coaja rasa de portocale. Compozitia astfel obtinuta o rasturnam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptorul preincalzit 180° pt.aprox 20 minute (cuptor cu ventilatie) sau pana cand se rumeneste si trece testul cu scobitoarea.


Se lasa sa se raceasca dupa care se taie ca pe tort si se umple cu marmelada de portocale. Se poate servi si simpla pudrata cu zahar.

 

TIPS-URI

1

Daca se dubleaza cantitatile, aceasta reteta poate fi utilizata cu succes pentru un blat de tort cu portocale ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

lilik 1

23.11.2012, 22:41

ce minunatie de prajitura...imi place tare de tot

Geanina87 1

13.12.2012, 14:30

Bya Ralu 1

27.01.2013, 22:53

ce pufoasa e

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de lichior de oua si portocale