Prajitura cu prune

de AlinaL in Prajituri, 5 Sep 2010 | 2076 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 200 g unt,
  • 100 g zahar,
  • 2 oua,
  • 300 g faina,
  • 1 praf se sare,
  • coaja rasa de la o lamaie,
  • 1 plic praf de copt,
  • margarina/ unt pentru uns tava
  • Pentru umplutura:
  • 1 kg prune,
  • 150 g zahar,
  • 1 lingura scortisoara
  • Pentru glazura:
  • 6 oua,
  • 6 linguri zahar,
  • 6 linguri faina,
  • 1 lingurita praf de copt stins cu zeama de la  lamaie

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu prune:

Pentru aluat se pune faina intr-un castron impreuna cu praful de copt.In mijloc se face o adancitura in care se pune coaja de lamaie, untul moale, la temperatura camerei si ouale batute impreuna cu zaharul si sarea.Se amesteca pana se obtine un aluat omogen care se intinde in tava unsa in prealabil cu unt.


Se coace aluatul timp de 15-20 minute, la foc potrivit.


Se spala prunele, se rup in jumatati sau sferturi si se aseaza peste aluatul pe jumatate copt.Deasupra se presara zaharul si scortisoara, apoi se mai da la cuptor pentru alte 15 minute.


Pentru glazura, se bat albusurile spuma tare, apoi se incorporeaza treptat galbenusurile frecate cu cu zaharul , faina si praful de copt stins.Se toarna compozitia peste prune si se mai da la cuptor 20-25 minute la foc potrivit.


Cand e rece se pudreaza cu zahar.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

AlinaL 1

06.09.2010, 21:07

Multumesc, fetelor!
Mena, e rezonabil trocul.De acord!

Laly 1

07.09.2010, 00:12

Ce buna trebuie sa fie

elena1988 1

02.02.2011, 15:54

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuci si prune