Prajitura cu prune

de AlinaL in Prajituri, 5 Sep 2010 | 1911 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 200 g unt,
  • 100 g zahar,
  • 2 oua,
  • 300 g faina,
  • 1 praf se sare,
  • coaja rasa de la o lamaie,
  • 1 plic praf de copt,
  • margarina/ unt pentru uns tava
  • Pentru umplutura:
  • 1 kg prune,
  • 150 g zahar,
  • 1 lingura scortisoara
  • Pentru glazura:
  • 6 oua,
  • 6 linguri zahar,
  • 6 linguri faina,
  • 1 lingurita praf de copt stins cu zeama de la  lamaie

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu prune:

Pentru aluat se pune faina intr-un castron impreuna cu praful de copt.In mijloc se face o adancitura in care se pune coaja de lamaie, untul moale, la temperatura camerei si ouale batute impreuna cu zaharul si sarea.Se amesteca pana se obtine un aluat omogen care se intinde in tava unsa in prealabil cu unt.


Se coace aluatul timp de 15-20 minute, la foc potrivit.


Se spala prunele, se rup in jumatati sau sferturi si se aseaza peste aluatul pe jumatate copt.Deasupra se presara zaharul si scortisoara, apoi se mai da la cuptor pentru alte 15 minute.


Pentru glazura, se bat albusurile spuma tare, apoi se incorporeaza treptat galbenusurile frecate cu cu zaharul , faina si praful de copt stins.Se toarna compozitia peste prune si se mai da la cuptor 20-25 minute la foc potrivit.


Cand e rece se pudreaza cu zahar.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

AlinaL 1

06.09.2010, 21:07

Multumesc, fetelor!
Mena, e rezonabil trocul.De acord!

Laly 1

07.09.2010, 00:12

Ce buna trebuie sa fie

elena1988 1

02.02.2011, 15:54

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de pui cu smântână și găluște de făină

de RODIMUR 4

ieri la 22:56

Prăjitură din albuşuri,cu vişine

ieri la 19:46

Aperitiv de post: Roșii umplute cu salată de vinete

de RODIMUR 4

ieri la 14:31

Gogoșari feliați în oțet

de RODIMUR 4

ieri la 12:23

RETETA RECOMANDATA
Valuri de ricotta cu bezea